Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur konvertera en 1992 Cadillac 4.9 Från R-12 freon till R-134 Freon

Om din pre-1994 Cadillac behöver arbete luftkonditionering, eller helt enkelt behöver systemet laddas, är den mest kostnadseffektiva sak du kan göra för att konvertera systemet till R-134 freon. Eftersom det var fasas ut under 1995 och kan inte längre produceras, är det R-12 freon användes ursprungligen i din Cadillac dyra och starkt reglerade av Naturvårdsverket. Det kan bara hämtas och laddas av en auktoriserad fackman. Eftermontering din Cadillac för R-134 freon, dock är relativt lätt. Saker du behöver
R-134 kompletteringssats
Momentnyckel
R-134 freon
Recharge tjänsten slang
Manometer
Visa fler instruktioner

1

R-12 freon i din Cadillac skall återvinnas och spolas med en butik licensierad och utrustade för att hantera R-12. De kommer att använda en specialiserad maskin att återvinna freon, och kommer att spola systemet. De kan också installera R-134 retrofit portar, eller så kan du göra det själv med hjälp av en momentnyckel.
2

Lokalisera de blå och röda tjänster hamnar under huven på din Cadillac, om du planerar att eftermontering dem själv. Placera motsvarande R-134 retrofit port över R-12-port och dra åt till 20 fot pounds med en momentnyckel. Upprepa med den andra tjänsten porten.
3

Använda slangens låsmekanismen, anslut slangen ladda tjänsten till en tryckmätare. Fyll slang med freon genom att öppna ventilen för att tömma luften och därefter stänga den igen. Slangen kommer då att vara full av freon gas. Se till att du håller den kan upprätt genom denna process, annars flytande freon också sippra in i slangen.
4

Se till att slangen är kopplad till Cadillac service montering, och bilen är igång med luftkonditioneringen på. Öppna ventilen. Titta tryckmätaren noga, och stänga ventilen runt 40 psi.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102634.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.