Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Effekter av att fördröja tändinställningen på Hästkrafter

Om du någonsin ställt bilens motor, har du justerat förmodligen din timing. Timing påverkar motorns förbränning cykel och kan påverka prestandan. Bensinmotorer är tidsinställda av kamaxel och tändning, men bara tändningen är lätt att byta. Din kamaxelns timing avgör när avgaserna och intag ventiler öppnar och stänger i förhållande till kolvens rörelse. Det kan inte ändras utan att byta ut kamaxeln själv. Din tändningen berättar pluggar när du ska skjuta och justeras på distributören. Saker att tänka

Ändra tändningen kan få långtgående effekter, så det är viktigt att förstå processen. När en kolv når den övre dödpunkten (TDC), det är i slutet av sitt slag och redo att gå tillbaka ner för cylinderloppet. Retarded timing bränder tändstiften som kolvarna passerar TDC och är redo att börja sin resa ner cylindern. Om tidpunkten är efterbliven för mycket, kommer kolvarna att vara på väg ner innan pluggarna branden. Detta kommer att minska den energi som förbränningen kan gälla kolven och bromsa sin nedåtgående rörelse. Resultatet är ofullständig förbränning eftersom den gnista sker för sent i cykeln, förlorade makten, ökade utsläpp på grund av den svaga förbränning och mer slitage på cylinderloppet.
Sugmotorer Versus Förstärkt

En sugmotor inte använder en kompressor eller lustgas för att öka förbränningen. Eftersom bränsle-luftblandningen i sin förbränningskammaren är mindre tät, tar det längre tid att antända. Fordonstillverkare som typiskt tidpunkten vid en standard som kommer att sänka motortemperaturen och minska utsläppen. Vidareutveckling här inställningen ökar motorns hästkrafter genom bränning propparna tidigare i kompressionscykeln. Om din pluggar eld för tidigt i denna cykel, får du så mycket tryck och värme i cylindern att bränsle-luftblandningen kan självantända och skada din motor. Turboladdade, överladdad och lustgas-insprutning motorer redan kör högre tryck och temperaturer än sugmotorer, så konsekvenserna av att avancera din timing kan vara allvarligare. Fördröja tidpunkten på dessa motorer kompenserar för de tätare bränsle-luftblandning genom bränning propparna senare i kompressionscykeln. Detta förhindrar för tidig förbränning och tillåter motorn att köras med maximal prestanda utan att förstöra sig själv i processen.
Start och tomgång Versus Cruise
p Om du någonsin försökt att få igång en gammal Harley, vet du att kast kan kasta dig över styret. Detta händer när pluggarna brand midstroke, fördröja så erfarna ryttare med timing att minimera kast. Kast kan vara med någon gasmotor, och i ett fordon, kan det skada startanordningen. Det är också lättare att starta ett fordon med fördröjd timing eftersom temperaturer och tryck har haft mer tid att bygga i förbränningskammaren så de ska antändas snabbare. Nackdelen är att fördröjd timing sänker motorns varvtal, vilket kan medföra en ojämnare tomgång. När du accelererar till marschfart, kommer kolvarna i motorn röra sig naturligt snabbare. Detta berövar verkligen din makt om tidpunkten är fördröjd eftersom ökande kolvhastigheter minska den tid som behövs för förbränningen och dina kontakter måste skjuta tidigare inte senare. Det är därför du behöver för att justera timingen för att balansera din start och tomgång prestanda med lyhördhet du vill från din motor vid marschfart.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102541.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.