Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Guide till Ställa in en Nitro motor

Tuning en nitro motor för en prestanda bil är lite annorlunda än att trimma din mammas sedanmodell. Att göra det på rätt sätt kan öka motorns effekt och kapacitet hastighet, medan du gör det fel kan det orsaka din motor för att klippa ut eller bränna ut helt. Uttrycket "nitro" kommer från det bränsle som dessa motorer använder. Nitro motorer bränner vanligtvis nitrometan blandades med metanol Grundläggande komponenter

Bekanta dig med de delar av din nitro motorn innan du gör en TuneUp.

Förgasaren är en av de viktigaste komponenterna i motorn. Denna komponent skapar den rätta blandningen av bränsle och luft för maximal prestanda hos motorn. Blandningen skapas inne i förgasaren, och när det är rätt, är det skickas till motorn så att den kan brännas för motorn. Ökning av bränslet i blandningen som skapas av förgasaren gör föreningen rik, under injicering mer luft gör det mager. En mager blandning av bränsle och luft kommer att öka motorns prestanda fart och kraft. Men kommer att göra det för magert göra att motorn skär ut. Göra blandningen alltför rika kommer att orsaka att motorn utgjuta rök. På förgasaren är en skruv som kan justeras för att justera bränsleblandningen. Slå blandningen medurs kommer att skapa en mager blandning, samtidigt vrida moturs blir blandningen rik.
Hög hastighet och låg hastighet justering

Hitta luftfiltret eller din turbo motorn och skruven som sitter på bränsleledningen. Detta är den höghastighetståg justerskruven. Värm upp motorn i din bil och justera bränsleblandningen genom att föra in en skruvmejsel och vrid den medurs för att öka motorns prestanda. Gör detta i 1/16 steg. Om du börjar höra ett fluktuerande tomgång på motorn, lite eller ingen rök ur avgasröret, ett högt skramlande ljud, eller att motorn stängs av när gaspedalen trycks ned, är blandningen för mager.

Lokalisera låg hastighet justerskruven nära gasreglaget arm pivot, under luftfiltret området för att skapa en låg hastighet blandning. Gör detta efter att du har justerat höghastighetståg skruv. Nyp bränsleledningen kommer in i förgasaren och håll den så det finns lite eller inget bränsle kommer in i den. Motorn ska dö efter 2 till 3 sekunder. Detta är normalt. Om motorn går längre än tre sekunder justerar lågvarvsnål genom att vrida skruven 1/16 av ett varv medsols. Fortsätt att göra detta tills motorn stannar efter 2 till 3 sekunder.
Justering av tomgång

Justera tomgångsvarvtalet när hög hastighet och låg hastighet har justerats. Leta våren justeringen under oljefiltret. Justera fjädern med en skruvmejsel för att justera justerskruven. Vrid tomgångsskruven moturs för att sänka tomgången. Den ideala tomgång sätts så lågt som möjligt, utan motorstopp. Håll att justera skruven i 1/16 steg tills tomgång går så långsamt som möjligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102288.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.