Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur man byter Pluggar Element Spark

Byta tändstift på din Honda Element kräver avlägsnande av locket på toppen av motorn för att komma till pluggar. Elementet har en med dubbla överliggande-cam motorn och tändstiften är inbäddat in i toppen av cylinderhuvudet mellan kammarna. Honda använde också en integrerad spole på varje tändstift för dessa motorer, så du måste ta bort spolen från ovanför varje tändstift innan du kan ta ut kontakten ur topplocket. Du kan köpa nya tändstift för din Element på de flesta auto-delar butiker eller på en Honda återförsäljare. Saker du behöver
Socket-wrench set
tändstift socket
Bladmått
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Lokalisera tändning-coil lock ovanpå motorn. Ta bort de två fästbultarna från locket, med en hylsnyckel och sedan lyfta locket av motorn.
2

Avlägsna bulten från en av spolarna under locket. Koppla den elektriska kontakten från spolen genom att trycka ner låsspärren på kontakten och dra ut kontakten ur spolen.
3

Lyft spolen ur topplocket, och ställ in den åt sidan. Använda ett tändstift socket med en förlängning, ta bort varje tändstift genom att vrida den moturs.
4

med bladmått, kontrollera att tändstift gapet på varje nytt tändstift är inom tillverkarens specifikationer. Montera de nya tändstift i topplocket.
5

Dra den första tändstiftet tills det är ordentligt, vrid den ett kvarts varv. Sätt tillbaka spolen över tändstiftet och montera bulten. Dra åt fästskruven till 8 foot-pounds med en momentnyckel.
6

Anslut ledningsnätet kontakten till spolen, vilket gör att kontakten låses på plats. Upprepa processen för de övriga tre tändstiften.
7

tillbaka spolen locket ovanpå motorn. Sätt tillbaka kvarhållande bultar och muttrar, och dra åt dem med hylsnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102293.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.