Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur man byter tändstift på en 2003 Pontiac Montana

The 2003 Pontiac Montana är utrustad med en 3,4-liters sexcylindrig motor. Motorn sitter tvären i motorrummet och använder en front-wheel-drive slutväxel, även om det var en all-wheel-drive alternativet kallas VersaTrak System, även tillgänglig på följande skåpbilar. Om dina gamla kontakter är slitna eller sotigt, ändra dem kommer att öka bränsleekonomi, pålitlighet och tomgång kvaliteten på denna mångsidiga sju passagerare van. Tändstift för din Montana finns på alla Biltema eller genom en Pontiac återförsäljare. Prata med en del motverka associerar att få rätt pluggar för din van. Saker du behöver
Wrench in
Tändstiftshylsa
Ratchet
dielektriskt fett
Tändstiftsgap verktyg
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på din Montana och hitta den negativa batterikabeln på sidan av batteriet. Ta bort fästskruven och kabeländen från den negativa batteripolen med hjälp av en skiftnyckel. Ställ in kabeln åt sidan.
2

Flytta till motorn och lokalisera de sex tändstift längs sidorna av motorn. Det finns tre tändstift på varje sida av motorn, strax under ventilen täcker.
3

bort tråden från bara en plugin i taget, så du kommer inte chansen att blanda upp trådarna. Välj ett tändstift till att börja med, ta tag i tändkabeln vid boot och dra bort tändstiftet med en vridande rörelse. Ställ tråden åt sidan och placera en tändstiftshylsa över proppen. Bifoga en spärr till uttaget och vrid tändstiftet moturs för att ta bort den ur huvudet.
4

Ta ett nytt tändstift ur kartongen och kontrollera gapet mellan elektroden och jord på botten av tändstiftet. Sätt ett bladmått av rätt tjocklek i utrymmet mellan elektroden och jord och justera marken, flytta den närmare eller längre bort från elektroden tills bladmåttet något drar när du drar den genom gapet. Den rekommenderade gapet är 0,060 och den ursprungliga utrustningen plug rekommendation är en Iridium plugg.
5

Placera ett nytt tändstift i det gängade hålet i topplocket och vrid den medurs för hand för att starta pluggen . Dra det med tändstiftet hylsa och spärrskaft tills snug vrid den ¼-varv.
6

Placera en liten mängd av dielektriskt fett inuti tändstiftshatten tryck sedan boot på tändstiftet. Flytta till nästa tändstiftet och upprepa processen. Fortsätt runt motorn tills du har ändrat alla sex pluggarna i din Montana.
7

Installera den negativa batterikabeln på negativa batteripolen, installera bulten och dra åt den med en skiftnyckel.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102418.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.