Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur man installerar ett tändstiftskontakten

Tändstift trådar överföra elektrisk ström från fordonets tändsystem till tändstiftet sitter i förbränningskammaren. Installera nya tändkablarna när du utför en tune-up ökar mängden gnista levereras till tändstiften. Montering nya tändkablarna kräver installation av en tändstiftskontakten på änden av tråden. Felaktigt installera tändstiftskontakten orsakar en svag gnista, vilket minskar bränsleeffektivitet på din bil. Saker du behöver
Måttband
Avbitare
Replacement trådar
bänk skruvstäd
Smörjmedel
Visa fler instruktioner
1

Skär tändkabeln till längd med en avbitartång.
2

Skjut avskurna änden av tändkabeln i slutet av strippa /pressverktyg medföljer pluggar byte tändstift kablar. Skjut kabeln fram till slutet av tråden platser i kabelskalare.
3

Håll kabelskalare /VECKARE i ett skruvstycke när du stänger skruvstäd käkarna. Stäng vise käftarna tills strippa /VECKARE klick stängd. Dra tråden från den slutna verktyg för att ta bort isoleringen från utsidan av kabeln. Ta bort verktyget från skruvstäd. Öppna för att ta bort den avskalade delen av isoleringen.
4

Skjut den smala änden av ett tändstift höljet över den avskalade änden av kabeln. Skjut boot 03:57 inches förbi i slutet av tråden
5

Ställ en tändstiftskabelskon -. Levereras med utbytet trådar - över den avskalade änden av tråden. Sätt i kontakten och kabeln i den pressning ände strippa /VECKARE. Stäng käftar städet för att vika över stiftet på kabeln. Ta bort kabeln från skruvstäd. Öppna verktyget för att ta bort den krympta anslutningen.
6

Tryck in kontakten mot ett fast föremål för att böja kontakten på en 90-graders vinkel.
7

Applicera ett smörjmedel till den del av kabeln som sitter mellan den böjda kontakten och tändstiftshatten. Tryck tändstiftskontakten ner tråden och över kontakten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102523.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.