Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur man byter en Ford Point & Kondensator Tändsystem

Det moderna Fords har ett elektroniskt tändsystem, åberopade äldre Fords på en mekanisk brytare poäng och kondensor tändsystem. Medan en motors "timing" avgör när en gnista skickas till varje tändstift, det är de brytande poäng och kondensor som avgör hur länge gnistan skickas till tändstiften. Det är oerhört viktigt att hålla tändsystemet i gott skick för att förhindra en nedgång i kraft och bränsleeffektivitet på grund av en otillräcklig gnista. De punkter och kondensor behöver bytas ut med jämna, men detta är ganska enkel. Saker du behöver
Standard skruvmejsel
skruvnyckel
motormontering smörjning
Bladmått
Motor specifikation manual
Visa fler instruktioner
1

Ta bort fördelarlocket. Fördelarlocket hålls på plats med två metallklämmor som ansluter till basen av distributören. Clipsen vika från sidorna av fördelaren över två plastflikarna på sidorna av fördelarlocket. Sätt an en vanlig skruvmejsel mellan varje klämma och den sida av fördelarlocket, sedan vrida skruvmejseln för att koppla bort clipsen. Lyft distributören locket på distributören att avslöja rotorn.
2

Ta bort rotorn från distributören. Plasten rotor glider på toppen av metallaxeln ligger i centrum av fördelaren, som ibland kallas "kammen". Dra av rotorn från av kammen.
3

Tag ut kondensorn . Kondensorn är den metallcylinder som har en tråd som sticker ut från dess sida. Trace tråden från kondensorn till metallen spets på änden av tråden. Observera att metallspets är fäst vid en gängad tapp på den sida av de brytande punkter med en liten mutter. Lossa muttern med en skiftnyckel och dra av kabeln i den gängade tappen. På den andra sidan av kondensorn är en standard skruv, som säkrar kondensorn till distributören. Ta bort den här skruven med en vanlig skruvmejsel och lyft sedan ut kondensorn i fördelaren.
4

bort brytaren punkter. Vid varje ände av de brytande punkter är en enda skruv. Ta bort de båda skruvarna med en vanlig skruvmejsel och lyft poäng av distributören.
5

Coat den räfflade botten av distributören cam med motor montering smörjning.
6

Lower den nya brytaren poäng montering på plats i distributören, sedan installera, men dra inte åt de två skruvarna som håller enheten på plats med en vanlig skruvmejsel.
7

Installera den nya kylaren. Sätt i kondensorns enda skruv genom toppen av kylaren och in i fördelaren, dra åt skruven med en vanlig skruvmejsel. Skjut kondensorns tråden på den gängade stången på sidan av brytaren poäng montering, dra sedan åt muttern över spetsen av tråden med en skiftnyckel för att stadigt fästa tråden till uppsamlingsplatser.
8

Ställ in gapet på brytaren poäng två kontakter med ett bladmått. "Gap" avser avståndet mellan de två topparna av punkter aggregatet vid full öppning. Att helt öppna punkter, vrid distributören cam. Observera att basen av kammen inte är helt cirkulärt, i stället presenterar punkter och dalar. Dessa punkter och dalarna är vad öppna och stänga de brytande punkter. Vrid axeln tills de punkter öppna sin största avståndet. Mät detta avstånd med ett bladmått. Den korrekta avståndet varierar från så smal som 0,015 mm till så bred som 0,50 mm, beroende på motorn. Se motorns specifikation handbok för korrekt inställning. Om avståndet behöver byggas ut eller förkortas, bända basen av poäng montering i rätt riktning med en skruvmejsel, med skårorna i botten av distributören som en hävstång punkt. Dra åt de båda punkternas monteringsskruvar efter inställning av avståndet.
9

Skjut rotorn på toppen av distributören cam. Sänk distributören locket på distributören, sedan vika varje distributörens två clips på sidorna av fördelarlocket tills klämmorna snäpper på plats. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102290.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.