Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur du justerar 1964 Fairlane Ventiler

Den 1964 Ford Fairlane var utrustad med hydrauliska lyftare och justerbara vipparmar. För att undvika risken för brända ventiler, måste var och en av motorns ventiler justeras ordentligt. Till skillnad från mekaniska lyftare, som måste justeras med bladmått, på Fairlane hydrauliska lyftare gör justera ventilerna en ganska enkel process med minimal demontering. Saker du behöver
Wrench
Hylsnyckel
Packning sealer
2 ventil täcka packningar
Visa fler instruktioner
1

Demontera ventilkåpan är säkra bultar med en skiftnyckel för att komma till vipparmarna.
2

Starta motorn och låt den gå på tomgång.
3

Lossa muttern som ligger i mitten av vipparm närmast framsidan av motorn med en hylsnyckel, i en moturs riktning, till dess att en clacking ljud produceras.
4

Vrid muttern ligger i mitten av vipparmen närmast framsidan av motorn med en hylsnyckel, i medurs riktning, bara tills clacking ljudet försvinner.
5

Vrid muttern ligger i mitten av vipparmen närmast framför motorn med en hylsnyckel 3/4 av ett varv i medurs riktning, för att slutföra justeringen för den ventilen.
6

Upprepa steg 3 till 5 för nästa ventil, rör sig från framsidan av cylindern huvud till ventilen på baksidan av topplocket.
7

Stäng av motorn.
8

Applicera packning sealer på varje sida av en ny ventil packning. Placera packningen på topplocket, sedan sänka ventilkåpan på packningsmaterialet. Montera och dra åt ventilkåpan s fästbultarna med en skiftnyckel.
9

Upprepa steg 1 till 8 för den återstående topplocket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102365.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.