Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur man byter PCV ventil på en Jeep Wrangler

PCV-ventilen, eller positiv vevhusventilation ventilen, på Jeep Wrangler är ansvarig för att vädra de överskjutande gaser och hantera trycket från vevhuset i motorn. Ändra det är ett snabbt och enkelt projekt som kommer att ta cirka 10 minuter. Den PCV-ventilen är i ett av tre platser på JeepWrangler, beroende på motorn. För denna artikel kommer vi att tala om Jeep 2,4-liters motor som kom i många av Jeep Wrangler modeller. Saker du behöver
Metric Hylsnyckelsats
Metric skiftnyckel som
Visa fler instruktioner
1

Leta PCV ventilen på motorn. På 2,4-liters motor, är det under gasvajer fästet och antingen trådar in i sidan av ventilkåpan eller skjuter in och har en bulten som håller det. Du måste veta vilken yours har innan man köper en ersättare.
2

Ta bort den svarta vakuumslangen från slutet av PCV-ventilen. Det kommer bara dra loss om du vrider det lite som du drar.
3

bort PCV ventilen från ventilkåpan. Om du har bulten i stil, använd ett uttag och ta bort hållaren bulten och dra ventilen ur ventilkåpan. Om du har tråden i stil, använd en skiftnyckel och vrid ventilen motsols tills den kommer ut ur ventilkåpan.
4

Installera den nya PCV ventilen i omvänd ordningsföljd. Om du har bolt-in ventil, skjut PCV ventilen i ventilkåpan och installera hållaren bulten. Dra åt skruven med en hylsa och spärrskaft. Om du har skruvad i stil, tråd PCV ventilen i hålet, vrida den medurs tills den är tät. Använd en skiftnyckel för att dra åt.
5

Skjut vakuumslangen på hullingförsedda änden av PCV-ventilen. Det behöver inte en klämma, eftersom vakuumet från motorn kommer att hålla den på plats när motorn är igång.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102254.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.