Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Cummins 5.9L Dieselmotor oljetrågstillval åtdragningsmoment specifikation

Cummins 5,9 liters motorn är också känd som den Cummins L1 230 hästkrafter. Den presenterades på Dodge Ram 1998-2003. Motorn är en del av Cummins B-serie av diesel-och industrimotorer kolv. Motorn var tillgänglig med fem-växlad manuell, femstegad automatlåda och fyra-växlad automatisk växellåda. Olja Vridmoment specifikationer

Bultarna som förbinder oljetråget till motorblocket hade 15 ft lbs av vridmoment. Bultarna som förbinder oljepumpen till motorblocket hade 35 ft lbs av vridmoment, medan bultarna som förbinder locket oljepumpen till oljepumpen hade 10 ft lbs av vridmoment.
Engine Block Vridmoment Specifikation

Bultarna som förbinder bell bostäder till motorblocket hade 50 ft lbs av vridmoment och bultarna som förbinder topplocket till motorblocket hade 70 ft lbs av vridmoment. De viktigaste bultarna ansluter vevaxeln till motorblocket hade 85 ft lbs av vridmoment, medan det bakre lagret tätningshållare bultarna hade 30 ft lbs av vridmoment. Slutligen hade bultarna som förbinder vattenpumpen till motorblocket 30 ft lbs av vridmoment.
Topplock Vridmoment specifikationer

Bultarna som förbinder cylindern huvudet till motorblocket hade 70 ft lbs av vridmoment, hade bultarna som förbinder avgasgrenröret 30 ft lbs av vridmoment, och bultarna som förbinder insugningsröret till topplocket hade 40 ft lbs av vridmoment. Bultarna som förbinder ventilkåpan på topplocket hade 3,33 ft lbs av vridmoment med slutet bult med 9 ft lbs av vridmoment. Axeln bracket bultar förbinder axeln vipparmen till cylinderhuvudet hade 25 ft lbs av vridmoment.
Cummins 5.9L Motor Dimensioner

5.9L Cummins var en sex cylindrig fyrtakts inline typ motor. Den använde en overhead ventilsystem (OHV) med totalt 24 ventiler och hade en elektronisk bränsleinsprutning (EFI) systemet. Motorn används dieselbränsle och en solid glidande ventillyftare lifter kamaxel. Motorn hade en borrning /slag av 4.02/4.72 inches och ett kompressionsförhållande på 16,3 till 1. Dess ambition var turboladdade och luftkyld. Oljetråget för motorn hade en kapacitet på 2,5 liter, eller 10 kannor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102159.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.