Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Så byt tändstiften i en 2000 VW Jetta

Du bör byta tändstiften på din Jetta helst du märker din förbränningsmissar eller under din Jetta rutinmässiga tune-ups, var 30.000 miles. Du kan köpa tändstift för din Jetta på en VW återförsäljare eller på någon Biltema. Byt dina tändstift med samma märke av pluggar som medföljde Jetta från fabriken, om möjligt. Om du är osäker på vilka pluggar du behöver, prata med en jurist på en bildelar disk eller på generalagenten för att få hjälp att välja de rätta. Saker du behöver
hylsa och spärrskaft set
Wrench in
Tändstiftshylsa
Ratchet förlängning
dielektriskt fett
Visa fler instruktioner
1 < p> Koppla bort den negativa batterikabeln från terminalen med en skiftnyckel eller hylsa och spärrskaft. Fäst kabeln från batteriet för att undvika kontakt med terminalen medan du ändrar pluggarna.
2

tag i bagageutrymmet på tändstiftet och dra rakt uppåt samtidigt som du vrider något att befria boot från plugg. Var noga med att ta bort bara en känga åt gången för att undvika oklarheter för tändföljd.
3

Vrid tändstiftet moturs med ett tändstift hylsa och en spärrnyckel försedd med en förlängning. Ta bort pluggen helt från topplocket. Släng den gamla tändstiftet.
4

Sätt en ny plugg, gängning för hand för att undvika korsgängning pluggen. Om området är svår att nå, koppla bort tillägget från din spärr och använda tändstiftshylsa och förlängning för att hjälpa dig sätt in den ordentligt.
5

Fäst kontakten helt med tändstiftshylsa och ratchet. Dra inte åt pluggen, eftersom detta kan skada gängorna i huvudet.
6

Återanslut boot till pluggen då med en liten mängd dielektriskt fett på insidan av stöveln. Den boot kommer att klicka när den låses på plats.
7

Upprepa detta för varje återstående pluggar. Anslut den negativa batterikabeln och dra åt den helt med en skiftnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102291.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.