Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur man justerar Geo Tracker Ventiler

När insugs-och avgasventilerna på en motor har uppnått en spelgap som är för stort eller två små, kan det påverka utsläppen av gaser från förbränningsrummet och hindra motorns prestanda. På flera modeller av Geo Trackers, motorerna använder antingen en 8-ventilsystem eller en 16-ventilsystem, för att upprätthålla lämpliga motorns funktioner, måste ventilerna upprätthålla ett avslut inom ett intervall på 0,002 inches. Justera ventilerna på din Geo Tracker kan hjälpa dig att lösa ett allvarligt problem som kan leda till en motor som stannar eller kommer inte ens starta. Saker du behöver
Geo Tracker service manual (om nödvändigt) katalog Hylsnyckel och bits skiftnyckel
Skruvmejsel
Bladmått
Ventillyftare låsmutter skiftnyckel
Ventillyftare justerare
Replacement ventilkåpan packning
Visa fler instruktioner
1

flytta din Geo Tracker i neutral växel. Engagera nödbromsen.
2

Pop din Geo Tracker huva. Ta bort alla inventarier från huven på bilen blockerar din tillgång till motorns ventilkåpan. (Referens Servicehandboken specifikt till bilens modell för information om vilken utrustning bör tas bort och rätt rutiner för att göra det.) Detta kan innefatta att ta bort kylaren, kamrem eller olika trådar plugg.
3

Avlägsna ventilkåpan, även kallad kamaxeln locket. Använd en hylsnyckel och en lämpligt dimensionerad bit för att lossa bultarna som fäster ventillocket till motorn. Dra av ventilkåpan med händerna. Om det behövs, använd en skruvmejsel för att bända ventilkåpan bort. (Borttagning av ventilkåpan dyker packningen ventilkåpan, behöver bytas ut senare.) För att mäta de godkännanden av alla intag och avgasventiler på din Geo Tracker motor
4

Använd bladmått. Varje kolv bör åtföljas av två ventiler, en insugs-och en avgas. På en 8-ventiler, bör intag ventilspel mäter 0,005 inches till 0,007 inches, och avgas ventilspel bör mäta 0.006 inches till 0.008 inches. Den 16 ventiler, rekommenderade ventilspelet för både insugs-och avgasventilerna är 0,005-0,007 inches. Notera vilka ventiler du vill justera innan vi går vidare.
5

Ta antingen den första eller fjärde kolven i övre dödpunkt (TDC), beroende på vilka ventiler du justerar. Vrid kamaxeln tills antingen siffran 1 eller 4, tryckt på omkretsen av hjulet, ställer upp med transmissionskåpan. För både 8 - och 16-ventiler Geo Tracker motorer, justera alla ventiler för kolven en, insugningsventiler för kolven två, och avgasventiler för kolven tre med kolven något i ÖD. Med kolven fyra i TDC, justera alla andra ventiler.
6

Lossa tappet låsmutter för ventilen som du vill justera med hjälp av en skiftnyckel tappet låsmutter.
7

din låsmutter skiftnyckel fortfarande sitter i nock, drar du verktyget tappet justerare genom låsmuttern skiftnyckel och vrid tills det hakar skruven justeringsstyrventilen inuti lyftaren. Vrid justerskruven verktyget medurs för att minska ventilspelet eller motsols för att öka ventilspelet.
8

Upprepa steg 5 till 7 som är nödvändigt för andra nödvändiga justeringar.
9

Byt ventilkåpan packning sönder i Steg 3 på ventilkåpan. Placera ventilkåpan i sitt rätta läge och fäst med skruvarna du tog bort i steg 3. Byt ut alla andra armaturer avlägsnas före ventilkåpa bort, och stäng Geo Tracker huva.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102289.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.