Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur Time en Nissan Z24

Den 1990 Nissan Datsun pickup är utrustad med Nissans Z24 motor. Det sista året av produktionen för denna motor var 1990. Utföra en check tändningen som en del av din rutin underhåll hjälper dig att hålla denna äldre motor i trim. Tändinställningen på Z24 motorn är 15 grader, men det kan justeras lite över eller under, beroende på dina önskemål. Du måste vara noga med att inte skada någon av motordelar. Dessutom hålla ditt hår, kläder, smycken och handsfree fläktblad och andra rörliga delar under huven när du justerar tändningen. Saker du behöver
stroboskop
Wrench kilar
Wheel
Visa fler instruktioner
Ställa tändningen på en Z24 Motor
1

Park ditt Datsun pickup eller annan Nissan fordon med Z24 motorn. Kontrollera att alla tillbehör är avstängda i fordonet.
2

Blockera hjulen på fordonet med stoppklossar. Sätt växeln i neutralläge och ställ in nödbromsen. Ta motorn till en varm tomgång 750 rpm för en automatisk växellåda eller 800 rpm för en manuell växellåda.
3

Lämna bilen och öppna huven för att komma åt Z24 motorn.

4

Anslut den röda klämman på timing ljus till den positiva polen på bilbatteriet och koppla den svarta klämman till den negativa polen. Anslut stroboskop till nr 1 tändstiftet och den huvudsakliga vevaxelns remskiva.
5

Beakta tidpunkten markeringen på remskivan för att kontrollera motorns aktuella tändningen. Om tidpunkten är acceptabelt, ta bort kablarna stroboskop, stäng huven, ta bort stoppklossar och stäng av motorn.
6

Lokalisera låsning bolt på distributören om du vill justera tändinställningen. Denna bult ska placeras vid basen av fördelningshuset. Lossa-down bolt med en skiftnyckel och koppla loss slangen distributören vakuum från distributören bostäder.
7

Rotera distributör med handen tills tidpunkten markeringen på remskivan matchar den önskade tidpunkten. Fabriken Rekommendationen är 15 grader, så du bör inte avvika mycket från den inställningen.
8

Spänn-down bolt med din nyckel och anslut slangen distributören vakuum till distributören bostäder. Ta bort kablarna stroboskop, stäng huven och ta bort stoppklossar. Stäng av motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102223.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.