Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur veta vad däcken passar på hjul

När det är dags att få en ny uppsättning däck till din bil, är det viktigt att hitta rätt storlek för att passa dina hjul. Om du tar fel storlek däcken till en tekniker att han inte kommer att kunna sätta dem på hjulen ordentligt. Lyckligtvis räkna ut rätt däck att köpa är en enkel process som du kan lösa snabbt genom att använda någon av några grundläggande metoder. Instruktioner
1

Kontrollera sidovägg sista uppsättning däck på din bil för rätt storlek. Detta innehåller tre bitar av information --- bredden i millimeter, proportionerna av däcket, och diametern på hjulet. Så till exempel kan din däck läsa 205/50R15 ("R" standard för ett radialdäck som är gemensam för personbilsdäck). Ge detta nummer till din däck tekniker eller säljare när du handlar.
2

Kontrollera i bilens handskfack eller utrymmet mellan förar-och passagerarsätet för en dekal med information om din bil som en annan sätt att räkna ut rätt storlek. Denna klistermärke visar exakt däckstorlek som du behöver (t.ex. 205/50R15) för att passa din bilmodell.
3

Använd Dunn verktyget Tire Search för att hitta rätt däck storlek för din fordonets hjul. Ange fabrikat och år av bilen, sedan välja den exakta modellen för att utföra sökningen. Du kan också välja en specifik däcktillverkare och önskad hastighet rating (däckets förmåga att hantera vissa nivåer av hastighet). Verktyget visar en lista över däck som uppfyller dina krav tillsammans med däckets storlek för din typ av bil.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101409.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.