Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur du jämför bildäck

Det är viktigt att jämföra bildäck när du handlar för en ny uppsättning. Bildäck kommer i en mängd olika storlekar och stilar, och varje storlek och stil lämpar sig bättre för vissa bilmodeller och väderförhållanden. Bildäck kommer också tillverkas av en mängd olika företag, och priset är ofta baserad på varumärket. Jämföra och välja rätt uppsättning däck till din bil kommer att spara pengar. Instruktioner
1

Jämför skillnaderna mellan sommar, vinter och all-season däck. Du vill vinterdäck för att ge bättre grepp om du bor i en stat som ofta blir snö hela vintern. Omvänt, vinterdäck är ett slöseri om du bor i en stat som sällan ser snö, som vinterdäck kostar vanligtvis mer än sommaren och kära. All-season däck ger stor dragkraft för sommar, vinter och regniga förhållanden, men normalt kostar mer än både vinter och kära sommar.
2

Tänk på storleken på däcken. Om din bil stöder bara 15-tums däck, då är det ett slöseri med pengar och meningslöst att köpa något större. Rådgör med din bilens instruktionsbok för att ta reda på vilken storlek däck du ska köpa.
3

Tänk på varumärket. Läs konsument och professionella recensioner för varje däck varumärke att mäta sin effektivitet i vissa typer av väder och allmän säkerhet. Du kan ofta hitta dessa recensioner på internet på olika platser Consumer Review eller i bil tidskrifter.
4

Välj ett däck baserat på om du kör en SUV, lastbil eller bil. Stadsjeepar och lastbilsdäck är ofta utformade för att hantera mer vikt och har oftast en högre kapacitet för tryck. Kolla in bilens manual för rekommenderat däcktryck.
5

Välj ett däck baserat på dina typiska körförhållanden. Off-road däck ger bättre grepp när det handlar lerig, stenig och allmänt hårda terrängen, i motsats till typiska mönsterdjup däck, till exempel, som är avsedda för användning på väg.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101350.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.