Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur man lägger luft i ett däck

Att sätta luft i ett däck är en snabb och enkel process. Det är viktigt att hålla fordonstillverkarens rekommenderade mängden luft i alla fyra av bilens däck för ännu däckslitage, god åkkomfort och, viktigast av allt, effektivt bränsle körsträcka. Instruktioner
1

Gå till en bensinstation som har luftpumpar för däck. Många bensinstationer erbjuder gratis eller till låga priser luft att sätta i dina däck.
2

Ta av locket från ventilskaftet på det däck som du kommer att lägga in luft i. Lämna locket på ett ställe där den inte kan rulla iväg. Addera 3

Placera toppen av luftpumpen stadigt över däckets ventilskaft, hårt nog så att du inte hör någon luft som kommer ut .
4

Fortsätt att lägga luften tills däcket ser fullt, ta sedan bort luftpumpen från däckets ventilspindeln.
5

Sätt en lufttrycksmätare ordentligt på däckets ventilspindeln för att läsa däckets lufttryck. Om lufttrycket är lägre fordonstillverkarens rekommenderade däcktryck nivå, då du kommer att behöva lägga mer luft i däcket.
6

Upprepa processen för påfyllning av luft och kontroll av däckens lufttryck tills den når tillverkarens rekommenderade nivån.
7

tillbaka locket på ventilspindeln.
8

Lägg luft till alla fyra däck, om det behövs. Att ha samma lufttrycket i däcken i alla fyra däcken kommer att säkerställa smidig åkkomfort och potentiella bränslebesparingar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/100807.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.