Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Nivåerna av däckslitage

slitbanan på däcken slits ner med tiden , och med slitage , försämras däckets prestanda . Specifika mönster av däckets slitbana slitage kan också indikera särskilda problem . Övervaka däckets slitbana slitage nära att upptäcka problem tidigt , och byt däck när slitbanan blir låg . Slitagevarnarna

Standard personbilsdäck normalt börja med 1/3 tum av däckets slitbana . I de flesta stater , är däcken juridiskt slitna när mönsterdjupet når 1/16 tum , men däckens prestanda kan börja att försämras vid en 1/8-tums mönsterdjup .
Measuring Tread Wear < br >

Däck som säljs i USA har ett slitage bar som visar när däcken är under den minsta lagliga mönsterdjup och behöver bytas ut . Mynt kan också användas för att mäta graden av slitbanan slitage . Om ett öre sätts i slitbanespåren och alla Lincolns huvud är synligt , är slitbanan under 1/16 tum . Om en fjärdedel är insatt i spåren och alla Washingtons huvud är synligt , är slitbanan under 1/8 tum .
Ojämn Tread Wear

Ojämn däck slitagevarnarna kan också indikera ett problem . Om däck kanter är slitna mer än centrum är däcket underinflated , och omvänt , om centrum är sliten mer än kanterna är däcket overinflated . Om slitaget är mer märkbart på ena sidan av däcket , är fordonets anpassningen sannolikt off .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101526.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.