Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur läser jag ett övertryck däcktryck?

Däck-tryckmätare är små och lätta att missa, men kontrollerar lufttrycket i bilens däck regelbundet är en viktig del av säkerhet och underhåll. Kontroll av däckens
Pressure
Du kan kontrollera däcktrycket helst om du äger en handhållen mätare.

Du kan kontrollera lufttrycket i bilens däck på en bensinstation med en luftpump med en inbyggd tryckmätare. Du kan kolla upp det någonstans, men om du har en handhållen däck-tryckmätare. Helt enkelt skruva av locket på däckventilen och montera slutet av ringtryckmätaren ner över ventilen. När mätaren är rakt på ventilen och du trycker ner ordentligt, kommer luften att börja fly däcket genom ventilen. Ge det ett fast tryck mot däcket och ta det tillbaka ut, och du kommer se att en vit kvadrat spö har dykt upp från mitten av mätaren. Mätaren kommer bara ut så långt som däckets lufttryck har drivit det. Läs siffrorna på stången för att se ungefär vad däckets trycket är. Upprepa denna process för att vara säker, du borde få samma nummer båda gångerna. Du kan också få en korrekt avläsning från en mätklocka. Den ände som går över däckventilen fungerar på samma sätt, men PSI visas på ratten istället.
Vikten av Tire Pressure
högt lufttryck eller under -pumpning av däck kan leda till skador på däcken.

Den rekommenderade PSI bestäms av bilens tillverkare baserat på ett antal faktorer, inklusive vikten på fordonet. Det finns också en maximal PSI tryckt på utsidan av däcken. Körning med för lågt lufttryck orsakar mer slitage på däck och lägre gas körsträcka. Körning på svulstiga däck innebär att mindre av själva däcket är i kontakt med vägen, och det kommer att göra för en tuffare resa.
Faktorer som påverkar Tire Pressure

Kontrollera veckovis däcktryck kan avslöja ett långsamt läckage och förhindra en punktering situation.

Däck kan förlora lufttryck långsamt över tiden. Varmare väder får luften att expandera, medan kallare väder kommer att få den att krympa. Om dina däck har en långsam läcka, kommer en gång i veckan kontroll på däcktryck avslöja denna förlust av luft innan du kör på en punktering. Däcktryck blir lägre när bilen har parkerats och högre efter att bilen har gått ett tag.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101444.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.