Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

När är ett däck Alignment behövs?

Om bilen försöker styra dig mot ett dike , det är nog dags att få en inriktning . Justering ett par vinklar kommer att hålla dina däck rulla i en rak linje . Symtom

De primära symtomen vid snedställning inkluderar en off - center ratt , ett fordon som vandrar och drivor , svårigheter att göra svängar och ojämna eller snabb däckets slitbana slitage . Om din slitbanan är djupare på ena sidan av däcket än den andra , är det dags för en anpassning kontroll .
Solution

En anpassning innebär justering hjulvinklar , se till att de är parallella med varandra och vinkelräta mot marken . De tre typerna av anpassning är front - end , dragkraft vinkel och fyra hjul . Caster , camber , toe och dragkraft vinklar är fjädring vinklar som behöver mätas och justeras .
Fördelar

Fördelarna med ett korrekt inriktad fordon är förbättrad gas körsträcka , längre däckets livslängd , bättre hantering och en jämnare gång . Anpassningen förfarandet omfattar en inspektion fjädringssystem som kan upptäcka slitna delar och bidra till att undvika framtida kostsamma problem .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101887.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.