Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur till Ändra OTR Tires

Off-the-road (OTR) däck är en viss klassificering av däck som används med traktorer och andra former av tunga maskiner. Dessa däck är stora och har olika slitbanor än vanliga däck så att bilens operatören att använda dem där vanliga däck skulle misslyckas. Eftersom dessa däck och de fordon som de används på är så mycket större än en vanlig bil, kräver förändrade processen lite extra arbete. Saker du behöver
hjulblock
hydraulisk domkraft
stödbenet
Däck strykjärn
Liten slägga
Bead buster Tool Review 1 1/4-tums socket
1/2-tums spärrnyckel
Däck montering smörjmedel
Nytt däck
däck slang
Rim mutter
Air kompressor
Däck fylla fastsättning
Visa fler instruktioner

1

Parkera maskinen på en plan, jämn yta. Placera däck block framför och bakom maskinens hjul för att förhindra den från att rulla.
2

Jack upp maskinen med en hydraulisk domkraft. Placera en lämpligt dimensionerad stödbenet under maskinen för att stödja det under däck föränderlig process.
3

Ta däckets kärna ventilspindeln och tömma däcket.
4

Kör ett däck järn mellan den utåtriktade däckvulsten och läppen av däckets fälg. Skjut däck järn fram och tillbaka längs kanten för att lossa omkring sex inches av pärlan.
5

Infoga vulsten buster mellan däckfoten och fälgen. Lås pärlan Buster till kanten och använda enheten Ratchet och uttag för att slå huvudet på verktyget och separera pärlan från fälgsätet.
6

upprepa steg 4 och 5 för däckets insida- vänd däckvulsten.
7

Applicera däckmontering smörjmedel till däckets insida och utsida pärla och vulstsäte område.
8

Lås maskinens däck med ventil hålet ovanpå och sätt in två långa däck järn mellan däckvulsten och fälgen. Bänd vulsten över läppen av fälgen. Arbeta dig runt däcket tills hela utsidan pärlan pried över kanten läppen.
9

Ta bort röret från däcket. Två däck strykjärn mellan
10

Insert insidan pärlan den yttre kanten av däcket och bänd däcket helt från fälgen.
11

Smörj insidan pärlan av det nya däcket och plats däcket på fälgen så att insidan pärlan är delvis över fälgkanten. Sätt ett däck järn och bänd insidan pärlan över fälgkanten.
12

Sätt in röret i däcket och placera ventilskaftet i ventilen hålet. Skjut röret helt över kanten och lägg en liten mängd luft i däcket (ca 1 PSI).
13

Smörj däckets utanför pärla. Sätt två däck strykjärn mellan däckets utanför pärla och fälgen. Bänd däckets utanför vulst över fälgkanten. Arbeta dig runt däcket tills hela däcket på fälgen. Dra ventilspindeln helt genom ventilen hålet och fäst den med kanten muttern.
14

Sänk maskinen så att däcket är centrerat på fälgen. Sakta Pumpa däcket till sätet pärlorna i fälgen. Blås inte upp däcket till mer än 35 PSI. När pärlorna sitter, tömma däcket helt och fylla den med tillverkarens specifikationer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101890.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.