Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur du väljer Auto Däck

Det finns mer att däcket handla än att få rätt storlek. Du kan behöva avkoda däcket information för att ta reda på om tillverkaren har tillämpat en last-eller speed-rankade däck med fordonet. Om du köpte bilen används, kan det ha inte de ursprungliga däcken, och storleken och kapaciteten hos däcket kan ha ändrats. Det är lätt att lära sig att avkoda denna information och välja rätt däckstorlek. Med denna information kan du ta reda på vilka typer av däck finns i storlek, hastighet rating, och lastkapacitet och göra ett bättre val att välja däck till din bil. Instruktioner
Hur du väljer Auto Däck
1

Leta upp etiketten däck informationen på din bil. De flesta fordon kommer att ha det på förarsidan dörrkarmen eller sidan av den öppna förarsidans dörr själv. Andra fordon kan ha den klistras på undersidan av handskfacket hyllan, och en del kan ha det i passagerarsidans bakdörr ram, men de är ovanliga fordon. Informationen om däckmärkning kommer avslöja vad tillverkaren har försett fordonet med, och vad de rekommenderar för däcktryck.
2

Läs däckets storlek på etiketten. Till exempel skulle en P195/65/R15 88 H berätta däcket är en passagerare betygsatt däck av P. Höjden, bredden och diametern på däcket är nästa tal, med R står för radial. Denna storlek av däcket kan ändras lite. Däck återförsäljare kan ha däckstorlek-konvertering diagram där eftermarknaden däck kan köpas som är en liten avvikelse från den ursprungliga däcket. Det viktiga är att inte avvika från den storleken för mycket och att aldrig ändra hastigheter och belastning. Det är de 3 sista siffrorna i däckets nummer. I detta fall 88 H. Du kan alltid uppgradera, men det är aldrig föreslagit att köpa en lägre lönegrad däck än vad som kom med bilen.
3

Lär dig vad däckstorlek fordonet samtal för och jämföra det med däcket numret faktiskt på din bil. Däcket är instansat på sidan av alla dina däck. Det ska matcha antalet på däckmärkning.
4

Pris ut däcken. Ta reda på vilka alternativ som bilhandlare har finns i din storlek. Det finns många märken och prisklasser. Ett kvalitetsmärke däck kommer att ha en högre garanti slitbanan slitage men kommer också att komma med en brantare pris.
5

Jämför slitbanan på däcken som finns i din storlek, eftersom de vanligaste däck tillgängliga för bilar och lätt lastbil är stål-bältade radials. Återigen, kan du behöva betala lite mer för ett däck med en anständig slitbanemönster, men det kan vara viktigt om du väljer en all-weather radial med avsikt att årslång användning i alla typer av väder.

6 p Om du är ute efter att uppgradera däcket eller öka storleken, kan däcket återförsäljare hjälpa dig att avgöra det bästa däcket för ditt fordon utan att kompromissa med last och varierar hastigheten. De flesta uppgraderingar kommer att höja priset på däcket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/100988.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.