Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur figur däckstorlekar

Utvecklingen av Däckspecifikationer har resulterat i en däckdimensionen som är en kombination av bokstäver, metriska och engelska mått, och matematiska system. Majoriteten av däck på personbilar idag, utnyttja denna ovanliga kombination för att beteckna deras storlek på däcksidan. Trots att systemet ser konstigt ut, ger det ett sätt att räkna ett däck storlek, dimensioner och syfte. För denna artikel kommer vi att använda en variant av ett 225/40R18 däck storlek. Instruktioner
1

Lokalisera bokstavsbeteckning hittade innan 225/40R18 däckstorlek, är det möjligt att däcket kan ha någon föregående bokstav. Om däckdimension har ingen föregående bokstav det anses vara en "Metric" storlek och används ofta på europeiska bilar, lastbilar och stadsjeepar. Däck med ett "P" är avsedda för personbilar bruk, betecknar "T" en tillfällig reserv, "LT" representerar lätta lastbilar användning och "ST" betyder speciell trailer tjänsten.
2

Fortsätt till tre siffrorna efter bokstaven beteckning. I vårt exempel, 225/40R18, skulle detta vara "225." Detta representerar den bredaste punkten av däcket i millimeter. Att konvertera bredden från millimeter till inches, dividera med 25,4. 225mm dividerat med 25,4 lika med 8.86 inches.
3

Notera två siffror efter däck bredd. I exemplet, 225/40R18, skulle detta vara "40". Den 40 representerar höjden av däck sidovägg som en procentandel av det däck bredd. I fallet med vårt exempel, höjden av sidoväggen i 40 procent av 225mm, 90mm. Detta skulle också vara representerade i inches genom att ta 40 procent av 8,86 inches.
4

Lokalisera bokstaven efter de två numren från föregående steg, när det gäller vårt exempel är det ett "R". Denna bokstav representerar den inre konstruktionen av däcket. Nästan alla däck kommer att ha "R"-beteckningen, som representerar en radiell konstruktion. Däckstorlekar med ett "D" betecknar en korslagerdäck diagonal konstruktion och ett "B" representerar en bältade däck.

Detta brev kan gå vidare och /eller föregås av en annan bokstav. Genom att använda en variant av vårt exempel 225/40ZR18, skulle "Z" representerar hastigheten betyg av däcket och "R" skulle fortfarande representera en radiell konstruktion. I händelse av däckstorlek var 225/40RF18, betecknar "F" en självbärande run flat däck.
5

Läs de senaste ett eller två nummer av däckdimension. För ett 225/40R18 däck, de två sista siffrorna är "18". Detta indikerar diametern på den fälg, i inches, är däck, avsedda att monteras på.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101337.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.