Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur Size 2005 Toyota Däck

Om du ska byta ut en eller alla fyra däcken på din Toyota , måste du veta däckets storlek . Att sätta de fel storlek däck på ett fordon och bilkörning är inte bara ber om framtida underhållsproblem , är det farligt . Ta reda på rätt däckstorlek bör vara relativt lätt , eftersom din Toyota bruksanvisning bör ha en lista med rekommendationer . Däremot kan det vara enklare att bara titta på däcken redan på din bil . Instruktioner
1

Titta på däcksidan . Det finns en uppsjö av information som finns där , från max PSI för inflationen till Department of Transportation nummer . Däcket storlek är en av de tillgängliga bitar information .
2

reda på om din bil är en personbil eller en lätt lastbil . Den däckdimension kommer att listas som börjar med ett " P " eller " LT ". Passagerarfordon börjar med " P " och lätta lastbilar kommer att börja med " LT ". Leta efter de bokstäver .
3

Titta på resten av sträng av siffror , när du hittar " P " eller " LT ". Resten av numren bör ha ett "R " någonstans mot slutet. Denna " R " anger hjuldiameter , som också är fälgen storlek. Till exempel skulle ett giltigt däckstorlek vara P125/65R14 . Om du hittade ett nummer som ser ut ungefär så här , har du hittat din Toyotas däckdimension .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101570.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.