Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur man läser omvandlingar däckstorlek

Läsning däckstorleksbeskrivningar omvandlingar för första gången kan verka lite förvirrande. De är verkligen enkla koder, stämplade på sidoväggen av något däck, som används av tillverkare och mekanik för att beskriva storleken, syfte och begränsningar varje däck. Nästan alla däck omvandlingssiffror har standardiserats sedan 1991. Med lite insikt i vad de bokstäver och siffror betyder, kommer du att ha en mycket lättare tid att välja nya däck som är bäst lämpade för ditt fordon och dina körvanor. Använd följande steg för att läsa och tolka siffrorna däck konvertering för ditt fordon. Instruktioner
1

leta efter de siffror däck konvertering på sidan av dina däck. Som ett exempel, skulle omvandlingen serien likna ungefär så här: "P220/55R16 71S."
2

Look för servicetypen för däcket. Detta är en eller två bokstäver som vanligtvis finns i början av däckets storlek. I vårt exempel, står "P" för passagerare. Bokstäverna "LT" står för lätt lastbil. Breven, "ST" står för Special Trailer, vilket innebär att däcket har utformats för allmännyttiga trailers, släp eller släpvagnar båt. Ibland tjänsten Skriva bokstäver kommer att vara i slutet av däckdimension. I så fall, "LT" skulle innebära att däcket är konstruerat för fordon som transporterar tung last eller släp, eller för off-road bruk. Bokstaven "C" i slutet skulle stå för kommersiella, vilket innebär att däcket ska användas för kommersiella skåpbilar eller lastbilar.
3

leta efter avsnittet bredd. Detta är de tre första siffrorna efter service Type brevet. De berätta bredden av däcket från de bredaste punkterna i de inre och yttre sidoväggar när däcket är monterat på fordonet och tryck. Detta antal är vanligen i millimeter. I vårt exempel betyder "220" ett däck bredd på 220 millimeter.
4

Konvertera däckbredden från millimeter till inches genom att dividera med 25,4. Till exempel: 220 millimeter dividerat med 25,4 lika med 8,66 inches
5

Titta på Sidewall Aspect Ratio.. Detta är det tvåsiffriga numret efter däckbredden. Siffran representerar höjden av sidoväggen från slitbanan till kanten, som en procentandel av den sektionsbredd. Ett högre värde innebär en högre sidovägg. I vårt exempel är det 55 procent.
6

Multiplicera sektionsbredd av Sidewall Aspect Ratio. Igen, med exemplet ovan, motsvarar 220 millimeter multiplicerat med 0,55 121 millimeter, eller 4,76 tum.
7

Titta efter den inre konstruktionen koden. Detta är nästa bokstav efter Sidewall Aspect Ratio. I vårt exempel är det bokstaven "R", vilket betyder att det är ett radialdäck. Bokstaven "D" betyder att det är en Diagonal korslagerdäck konstruktion, och "B" innebär att det är en Belted däck.
8

Leta efter fälgens diameter. Nästa siffra visar diametern på den fälg däcket var avsedd för. Detta brukar uttryckas i inches. I vårt exempel är det "16." Men vissa äldre modeller kan vara uttryckt i millimeter. Om det är i millimeter, kommer det att bli ett tresiffrigt nummer, medan inches är med två siffror. Några lätta lastbilar, släpvagnar och skåpbilar använda rim diametrar i halv inches, i vilket fall du skulle se en decimal i numret.
9

Leta efter Load Index. I vårt exempel är det "71." Ju högre siffra, desto tyngre den belastning som däcket kan hantera. De flesta personbilar har en last index mellan 70 och 110. En last index på 71 är konstruerad för laster upp till 761 pounds. En last index på 110 är konstruerad för att bära laster på upp till 2337 pounds.,
10

Leta efter Hastighet på dina däck efter Load Index. Detta betecknas med en bokstav. I vårt exempel är det bokstaven "S", som är för familjens bilar har en hastighet rating på 112 mph. Bokstaven "V" har en högre hastighet rating av 149 mph och är utformad för sportbilar. Det finns över ett dussin olika koder hastighetsklass.
11

Skriv ner den information du har samlat här och använda denna information när du handlar för nya däck till din bil.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101864.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.