Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Vilka är orsakerna till onormala däckslitage?

Även däckslitage är ett normalt resultat av långvarig körning och däck används, är onormalt däckslitage atypisk och kan avsevärt minska funktionalitet och livslängd av ett bildäck. Det finns en mängd olika orsaker till onormal däckslitage. Lågt däcktryck

lågt däcktryck medför ett däck att bukta och negativt påverkar hur däcket maskor med marken. En felaktigt pumpade däck utvecklar ökat rullmotstånd och friktion som ett fordon körs, vilket orsakar extra påfrestning att utvecklas på däckmönstret, som med tiden kan orsaka accelererad däckslitage utöver onormala mönster däckslitaget. Lågt däcktryck är en av de vanligaste orsakerna till onormala och tidig däckslitage.
Slitna Stötar

Förutom stabilisera fordonets ritt, stötdämpare bidrar till att hålla ett fordons däck stabiliserats och stadigt på marken, vilket bidrar till att normalisera däckslitage och förbättra däckets kontakt med marken. Slitna stötdämpare kan skapa onormalt däckslitage genom destabilisera ett däck och låta alltför upp-och-ner däck rörelser att uppstå, särskilt under grov eller ojämn terräng. Också, som stötdämpare bär, förlorar de sin förmåga att på ett adekvat utjämna fordonets vikt, vilket kan tillåta alltför fordonslaster att utvecklas på fordonsdäck, vilket kan påskynda däckslitage. Addera ditt Slitna kulleder

hälsa av fordonets främre hjulupphängningen är mycket viktigt för att säkerställa hållbara däck. Kulleder, vilka är kritiska Framvagn fjädringskomponenter ansvarar för att upprätthålla adekvat däck inriktning och vinkel, kan orsaka onormalt däckslitage när de bär överdrivet. Sliten kulleder kan tillåta ett däck att luta eller svänga överdrivet, vilket negativt påverkar hur däcket träffar marken under fordonets drift. Denna förändrade däck anpassning resulterar i ökad däckslitage, särskilt på de yttre däck kanterna.
Front End Alignment

bilens front suspension justering (eller brist därav) har ett stort inflytande på däckslitage. En korrekt inställd fordonets framvagn hjälper till att hålla ett fordons framhjul pekade och vinklas i rätt lägen, vilket gör att ett fordon ska köras i en rät linje och bidrar till att utjämna och minimalt däckslitage. En front suspension som är sned eller skadad är en vanlig orsak till onormal däckslitage. Förutom att påskynda däckslitage, kan en dåligt front minska körsträcka fordonsgas genom att öka rullmotståndet.
Skevt däck fälg

En krökt däck fälg kan orsaka ett däck för att vingla eller med marken på ett onormalt sätt, vilket kan påskynda (och orsaka onormal) däckslitage. Bildäck är gjorda för att passa perfekt och säkert runt bil fälgar, något onormalt eller defekt i en fälg är sannolikt att ha en negativ inverkan på dess tillhörande däck, vilket orsakar allt från tidig däckslitage och skrovlig på lägenheter och outs slag. Kontroll av tillstånd av en bil fälg är ofta till hjälp för att fastställa orsakerna till onormalt slitage av däcket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101065.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.