Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Historien om Firestone Tires

För mer än 100 år, har Firestone varit ett ledande namn i USA däcktillverkning. År 2009 hade företaget en omsättning på mer än 2 miljarder dollar per år och vunnit många kvalitets-och miljöpris. Firestone fortsätter också att spela en roll i biltävlingar historia, mer Indy 500 vinnare har använt Firestone än något annat märke. Företag Grunda

I slutet av 19-talet, skulle tre vänner som heter Thomas Edison, Henry Ford och Harvey Firestone tar ofta camping resor, där de skulle diskutera den stora potential för innovation och industrin i USA . Framför allt var de intresserade av idén med en elbil som skulle ersätta häst och vagn användes på den tiden. Inspirerad av denna idé, flyttade Firestone till Akron, Ohio, i 1900 och startade ett företag gummidäck för att stödja vad han trodde skulle bli nästa stora industrin. Vid första, producerade han helt enkelt gummidäck för hästvagnar, men inom några år, det arbete som hans vän Henry Ford skulle bidra till att göra dem båda miljonärer.
Firestone Däck och Automobiles

Innan Henry Ford började sin revolutionerande bilföretag 1905, var bilar mycket för dyrt för en vanlig människa. Genom att effektivisera produktionen, var Ford kunna göra bilar en möjlighet för massorna. När det är dags att passa sina bilar med däck, vände Ford till sin vän Henry Firestone. Efter Ford började beställa Firestone däck 1905, hade Firestone att utöka sin personalstyrka mer än tiodubblats för att möta efterfrågan. År 1906 toppade Firestone Tire and Rubber Company försäljning på $ 1 miljon, och, vid 1910, hade bolaget producerat mer än 1 miljon däck.
Racing
< p> 1911, var det första Indianapolis 500 auto ras hållas. Firestone däck har använts på flera av bilarna, däribland vinnaren. Denna prestation inte bara gjort Firestone en ledare i racing marknaden, men också bidragit till att sprida företagets namn i hela USA. För de nästa 46 år i rad, varje vinnare av berömda Indy loppet utrustad med Firestone däck. Även konkurrenterna skulle börja dela racing marknaden, fortsatte Firestone däck för att spela en viktig roll, med många vinnare under hela 1990-talet och början av 21-talet som är beroende av detta märke.
20th Century Tillväxt

På 1920-talet blev Firestone ett känt namn. Företaget inrättat servicecentra så att kunderna kan köpa eller däck tjänsten direkt med Firestone själv. Också under denna tid, den populära "Voice of Firestone" var radioprogram skapades och körde för 36 år. Under denna tid, kan lyssnare lyssna på varje vecka för att höra företaget och auto nyheter, liksom andra funktioner. Genom 1930-talet, ägs Firestone nästan 600 butiker och hade en tillverkning i dussintals internationella länder. År 1935 var Firestone och dess konkurrent Goodyear bland de ledande däcktillverkare i världen. Som arbetare i hela landet bildade fackföreningar och sökte förbättrade arbetsvillkor, gick de anställda på Firestone och Goodyear att bilda Förenade Rubber Workers Union. Genom fredligt, välorganiserat sit-ins, vann fackliga förmåner allt från kortare arbetsdagar till säkrare förhållanden.
Påminner och omstrukturering

Under 1960-talet var radialdäck införts av flera av Firestone konkurrenter, och blev snabbt storsäljare. För att tävla, rusade Firestone ut sin egen version av den radiella i början av 1970. Det producerades på utrustning som hade utformats för andra syften, och med 1978, hade skulden för mer än 30 dödsfall och hundratals andra skador. Det året, påminde bolaget 7 miljoner däck och bosatte dussintals stämningar. Den radiella minns ödelade bolaget och orsakat konsumenterna att förlora förtroendet för varumärket. År 1979 genomgick Firestone omfattande omstrukturering för att förhindra konkurs. År 1988 hade företaget återhämtat mycket av sin marknadsandel och finansiella hälsa och köptes upp av Bridgestone, ett japanskt däck företag.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101001.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.