Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Automobile Däckstorlek Explained

Däck dimensionering görs med en standardiserad alfa numerisk kod, som kallas P-Metric, som beskriver olika aspekter av däcket. Vårt exempel visar denna däckdimension vara P235/45/R17 94H. Varje del av det här däcket koden förklarar en annan egenskap och /eller mätning av däcket. Prefix (P eller LT)

Den första delen av däckets storlek är typ av tjänst. Detta prefix indikerar om det här däcket är avsedd att vara en personbilsdäck (anges med P) eller en lätt lastbilsdäck (indikeras med LT). Medan en personbil däck kan användas på en lätt lastbil, är ljuset lastbilsdäck utformad för att ge extra lastkapacitet att passageraren bildäck kan inte. Vårt exempel på P235/45/R17 är utformad för att användas på en personbil. Ett däck med prefixet T

är för tillfällig reservdäck bruk, och inte tänkt att vara en tjänst ersättare.

Ett däck med inget prefix alls kallas en euro metrisk däck. Används i Europa och på vissa stadsjeepar, dess mått är liknande, men lastkapacitet skiljer sig något.
Avsnitt Bredd

Den första gruppen av siffror i vårt exempel däck är avsnittet bredd. Däckbredden definieras som tvärsnitt däckets bredd, mätt vid den bredaste delen av sidoväggen, när den installeras på en viss storlek hjul. Mätt i millimeter denna mätmetod är inte däckets slitbana bredd, som vissa skulle föreslå, men bredden av sidoväggen. Så, är vårt exempel på 235 235 millimeter bred på den bredaste punkten på sidoväggen vid installation.
Avsnitt Höjd

andra uppsättning siffror är två siffror representerar bildförhållandet, eller avsnitt höjd. Även mätt i millimeter, representerar det avståndet från kanten till slitbanan som andel av avsnitt bredd. I vårt exempel, däck, är det avsnitt höjd 45. Detta tyder på att detta däck är 45 procent av däckbredden lång. Om vår däckbredd är 235 mm, fungerar vår bildförhållande sig vara 105,75 mm hög.
Däckkonstruktion Typ

bokstavsbeteckning R i vår 235/45 /R17 anger här däcket är av radial konstruktion, vilket innebär att bandet skikten stråla utåt från mitten av fälgen. Detta är den vanligaste typen av däck konstruktion och säljs som standardutrustning på personbilar och lätta lastbilar i USA Denna typ av konstruktion ger överlägsen vått och torrt väder hantering, och egenskaper hos bränslet körsträcka.

Någon annan beteckning indikerar en korslagerdäck däck. Addera Rim Diameter.

nummer 17 i vår 235/45/R17 är fälgdiameter att däcket passar. Ett däck får endast installeras på fälgdiameter för vilken den är konstruerad. Detta verkligen spelar in när däcken monteras

. Med tillräcklig beslutsamhet, kan en 16-tums däck monteras på en 16,5 tums fälg. Detta understryker däckvulsten ringen och det här däcket kommer att misslyckas på vägen.
Service Beskrivning

sista av alfanumerisk kodning kallas tjänstebeskrivningen. Den anger belastningsindex och hastighetsklass.

För mer information om hastigheter och index belastning, besök www.tirerack.com.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101064.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.