Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur berätta om Tires orsakar Bil Vibration

Däck ofta orsakar bil vibrationer. När däckets mönsterdjup är för lågt eller ojämnt fördelad på ett däck, kan det orsaka en bil att vibrera vid höga och låga hastigheter. En obalanserad däck kan vara orsaken till vibrationerna för en bil också. En vibrerande bil kan vara en signal till ägaren att ett däck är defekt eller på väg att komma ifrån varandra. För att undvika kostsamma reparationer och farliga olyckor är det viktigt att konsekvent följa upp och reparera däck som orsakar en bil att vibrera. Instruktioner
1

Kontrollera saldot på dina däck. Däck måste balanseras för att hålla dem från att vibrera. Balansering däck görs genom att applicera vikter till den inre och yttre kanten av varje däck på en bil. Vrid ratten på bilen så långt det kan gå åt sidan och se om det finns vikter på båda sidor av varje fälg. En vikt kan falla av kanten av däcket och orsaka vibrationer. Om det finns en vikt på båda sidorna av kanten, då balansen kan behöva justeras. Detta är den mest sannolika orsaken dina däck orsakar vibrationer och är den rätta platsen att börja din inspektion.
2

Titta efter skador på fälgarna. Eventuella raster, böjar eller sprickor i kanten av ett däck kan göra att bilen att vibrera. Detta bör åtgärdas omedelbart. Försök inte att köra på en skadad fälg. Detta kan bara leda till ytterligare skador på däcket, hjul montering och karossen.
3

Kontrollera däcken för fel eller skador. Kontrollera om däcken noggrant och leta efter eventuella bubblor och svällande. Detta kan orsaka en bil att vibrera. Se till att rulla bilen framåt en aning så att du kan undersöka hela ytan på varje däck.
4

Inspektera mönsterdjup på dina däck. Däcken måste vridas regelbundet för att hålla slitbanan från att bära ojämnt. Kontrollera slitbanan av dina däck och se om det är slitet ner mer på ena sidan än den andra. Detta orsakar bil vibrationer och kan orsaka en bil för att dra åt sidan av vägen också. På ett korrekt roterad däck, kommer slitbanan bäras jämnt. I händelse av att du inte riktigt vill rotera dina däck, kommer slitbanan bäras mer på ena kanten av däcket än den andra.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101136.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.