Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur avkoda Datum att däcken Expire

Däck är tillverkade av material som gummi och tyg som förlorar sin styrka och flexibilitet över tiden. Ofta är det inte möjligt att bestämma genom visuell inspektion huruvida ett däck är för gammal eller farligt. Däck tillverkas inte med ett förfallodatum, men det är möjligt att ta reda på om ett däck är för gammal för att använda ett säkert sätt. Instruktioner
1

utseende för däcket identifieringsnummer märkesvaror i däcksidan. Detta ID-nummer börjar med bokstäverna DOT följt av en kombination av 10 till 12 bokstäver och siffror. Om du ser DOT plus bara några bokstäver eller siffror, är det fullt ID-nummer på den andra sidan av däcket.
2

Anmärkning om den sista delen av ID-numret består av tre eller fyra siffror . Om du ser bara tre siffror, var däcket tillverkats före år 2000, hoppa till steg 5 Decode datum däcktillverkning
3

.. Det fyrsiffriga numret ger vecka och år däcket tillverkades. Till exempel, om siffrorna är 4308, var däcket tillverkades i 43: e veckan av 2008.
4

fastställa åldern på däcket genom att subtrahera tillverkningsdatum från dagens datum. Kom ihåg att ett år har 52 veckor och varje månad är ca 4,3 veckor lång.
5

Bortskaffa alla översatsning däck. Konsumentsäkerhet experter säger ett däck över 6 år gammal är för gammal för att använda på ett säkert sätt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101106.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.