Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Utrustning för Car Alignment

Det finns många olika underhåll reparationer som måste utföras på en bil för att se till att det fungerar bra och är säkert att köra. Underlåtenhet att hänga med förebyggande underhåll kan hamna kostar bilägaren i slutet. Att se dina däck är i linje kommer att hjälpa dig att styra mer effektivt och kommer att bidra till att förebygga ojämnt slitage på dina däck, vilket kommer att tvinga dig att byta däcken oftare. Alignment Systems

fullständig anpassning system kan hittas i de flesta professionella verkstäder. Dessa system är i allmänhet för dyrt för dem som vill göra en justering själva. Detta ett system ersätter behovet av att ha flera verktyg anpassning läsning. Bilen är upphissad på en särskild hiss framför anpassningen systemet. Systemet skannar sedan däcken via OBD-II-systemet, kontroll av vinklar. Inriktningen justeras därefter med mekanikern, och värdena återställs till nästa gång en anpassning krävs.
Camber Caster Mätare

Camber caster mätare är hand- höll verktyg som, när den hålls upp mot däcket, ger dig en anpassning läsning, berätta om dina däck är i linje. Det finns olika versioner av detta verktyg som kommer att arbeta med däck av olika storlekar. Med hjälp av detta verktyg är en av de mest bärbara, snabbaste sätten att diagnostisera justeringen på din bil.
Toe In och Toe Out Tool

tå i och tå ut verktyget är ett laseruppriktning verktyg som krävs för att korrekt anpassa dina däck. Detta verktyg kommer att berätta vilken väg däcken är vinklade. Toe in betyder att däcken är vinklade mot varandra. Toe uttryckningsorganet att däcken är vinklade bort från varandra. Båda dessa förhållanden kan orsaka onödigt slitage på dina däck och orsaka styr att bli svårare. Detta verktyg är generellt korrekt inom 0.004 inches.
3-Laser Systems

Det bästa sättet att uppnå alla justeringsmarkeringarna avläsningar på en gång är med en 3-laser systemet. Detta system är placerat i främre eller bakre delen av bilen, rikta mitt lasern med mitten av bilen. Två andra lasrar kör ned sidorna av bilen, nära däcken. Sedan, med hjälp av ett måttband eller linjal, kan du avgöra enkelt den nuvarande anpassningen av dina däck.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101954.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.