Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur man bibehåller en Rullningsomkrets

Drivers anser sällan att avståndet de täcker i sin bil är en funktion av ett enda hjul rotation. En rotation av hjulet omfattar en sträcka som kallas den rullande däckets omkrets. Att upprätthålla en matchad rullningsomkrets på ditt fordon - där alla fyra hjulen täcker samma avstånd med varje rotation - kräver att särskild uppmärksamhet ägnas åt däcken. Fordonstillverkare rekommenderar vanligtvis matchande rullningsomfång alla fyra hjulen. Underlåtenhet att följa denna rekommendation kan leda till hanteringsproblem, regelbunden däckbyte, eller dyra reparationer på fordonets drivlina. Saker du behöver
Vehicle manuell
ringtryckmätaren
mönsterdjup mätare
Visa fler instruktioner
1

Läs fordonets manual eller fordonstillverkaren till bestämma däcket matchande krav eller rullningsomkrets rekommendationer för ditt fordon, eftersom detta kommer att påverka hur ofta däcken ska bytas. Till exempel, vissa tillverkare rekommenderar en rullningsomkrets tolerans som gör att alla däckens mönsterdjup för att vara inom en sextonde en tum, medan andra kräver rullningsradie alla fyra däcken vara samma.
2 Däcktrycket påverkar den rullande omkrets.

Kontrollera däcktrycket på alla däck regelbundet, med hjälp av en mätare däcktryck. Justera trycket för att matcha tillverkarens rekommendationer som kan finnas i fordonet manuellt eller på en etikett fäst vid dörrkarmen av förardörren. Den rullningsomkrets påverkas av lufttrycket, och en eller flera över-eller för lågt lufttryck kan leda till ett omaka rullningsomkrets för fordonet. Addera 3 Bana slitage minskar rullningsomkrets.

Använd en tolk mönsterdjup att regelbundet mäta mönsterdjup på alla däcken. Ojämn slitagevarnare som överstiger tillverkarens tillåten skillnad i rullningsomkrets för fordonet kräver däckbyte.
4

Ersätt alla däcken på samma gång, om möjligt, använder samma märke, slitbanemönster, och mönsterdjup. Montera matchade däck på varje axel om rullningsomkrets toleransen för fordonet tillåter olika mönsterdjup på fram-och bakaxlarna. Om omständigheterna tillåter endast ett däck som ska ersättas, ska överskottet slitbanan på det nya däcket rakas så att mönsterdjupet matchar slitna däck på fordonet. Inkludera fullstor reservdäcket
5

i alla mönster däck rotation, som börjar med den första rotationen. Detta kommer att främja ens trampa slitage på alla däcken, och ger en väl matchade ersättare däck bör en av arbetande däcken skadas och måste ständigt bytas ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101689.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.