Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Så skyddar Aluminum Wheels

Rengöring icke-belagda, polerade aluminiumfälgar är inte mycket annorlunda än att rengöra kroppen färgen på din bil, även om dina hjul uthärda mer slitage på grund av bromsdamm. Bromsbelägg innehåller kolfibrer, registrering metall och sura lim som blir ett fint pulver när bromsrotorn slits bort bromsbelägget. Detta lämnar klibbig, hård-till-ta bort och korrosiva avlagringar på dina aluminiumhjul. Du kan använda ett surt rengöringsmedel för att ta bort avlagringar, men som bara kommer att skada ytan på dina hjul. Den bästa metoden är att starta med tvål och vatten och använda förebyggande underhåll. Saker du behöver
Soap
Vatten
Bucket
mjuk borste
Mild avfettningsmedel
Kvalitet spray-on wheel cleaner
mjuk, icke-slipande handduk metall
Kvalitet wheel polish
Metal hjul tätningsmedel
Visa fler instruktioner
1

Fyll en hink med varmt vatten och tvål. Håll din vattenslang i närheten.
2

skrubba bort smuts, skräp och bromsdamm insättningar med en mycket mjuk borste. Scrub försiktigt. Om tvål och vatten inte inte ta bort envisa avlagringar, prova skrubbning med ett milt avfettningsmedel. Om du fortfarande inte kan ta bort dem, använd en spray-on wheel cleaner. Undvik att repa ytan av metallen med din pensel.
3

Skölj hjulen ordentligt. Lämna aldrig tvål, kemikalier eller ens vatten på ytan av en icke-belagd, polerad aluminium hjul.
4

hindra vatten fläckar genom att torka av hjulet med en mjuk, icke-slipande handduk tills det är torrt.

5

Polish hjulet för hand med ett metall hjul polish gjord speciellt för icke-belagda aluminiumhjul. Denna typ av polish blir svart när den gnuggas på metallen. Denna svarta rester fungerar som en sekundär polish för hjulet. Om det inte blir svart, sluta omedelbart eftersom det innebär att ditt hjul har en klar, skyddande päls och kommer att kräva en annan typ av polish. När du polera med en mjuk, icke-slipande handduk att rengöra och torka av hjulet. Låt aldrig polish torka på dina hjul, och vrid handduken ofta medan avtorkning polish.
6

Applicera ett tätningsmedel produkt för hand. Detta kommer att hjälpa hjulet motstå broms damm över tid, vilket hjälper med förebyggande underhåll.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101482.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.