Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur man bestämma åldern på General Tires

General Tire såldes till tyska däcktillverkaren Continental AG 1987. General Tire finns kvar än idag som en del av Continental amerikanska verksamhet. Eftersom US Department of Transportation (DOT) har gett däcktillverkare en standardiserad information branding på sidoväggen för alla däck som säljs i USA, kan General Tires tillverkade före 1987 inte följa Continentals DOT standardisering. Saker du behöver Review, en kalander
Visa fler instruktioner
1

Leta plack på sidoväggen av General Tire. Denna plack börjar med bokstäverna "DOT", vilket indikerar att däcket uppfyller alla amerikanska federal normer vid tillverkningen. År 1987, de tre sista siffrorna representerar veckan och år däcket byggdes. Till exempel innebär att antalet 317 däcket gjordes under den 31: e veckan av 1987. De extra siffrorna representerar tillverkarens marknadsföring koder.
2

Identifiera årtionde däcket byggdes. I början av 1990-talet, lades Continental en triangel i slutet av DOT för att indikera däcken inte gjordes på 1980-talet. Alla däcktillverkare var skyldiga att ange uppkomsten datum för år 2000 genom att öka antalet siffror från tre till fyra. Skaffa en kalender som motsvarar de sista siffrorna i DOT, anger tillverkningsåret. Notera de två siffror som föregick året, och räkna de veckor som anges med dessa siffror. Till exempel var ett däck med den fyrsiffriga datum 0110 byggdes den första veckan av 2010.
3

Byt däck som är mer än tio år gamla, inklusive reservdäcket. I Europa, fordonstillverkare rekommenderar vanligtvis byte av däck som är äldre än sex år gammal.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101262.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.