Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur vill kolla vad Year dina däck gjordes

Sedan 2000 har Department of Transportation (DOT) och National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) uppdrag tillverkning datum på alla däck. Eftersom gummi sammansättningen av ett däck kan bryta ner efter tid, även när det inte används, bidrar denna politik att skydda konsumenterna från att köpa gamla däck som kan misslyckas under tvång på grund av ålder. Lära detta enkla förfarande kommer att hjälpa dig att avgöra åldern på däcken du köper innan du köper dem, och det kommer också att hjälpa dig att bestämma åldern på däcken på din bil nu. Instruktioner
1

Leta fulla antalet DOT däck på däcksidan. Detta antal kommer att vara mellan 10 till 12 siffror långt. Om du bestämma åldern på ett däck som redan finns på din bil, kontrollera insidan sidoväggen. Om det behövs, vrid ratten hela vägen i en riktning och kör framåt tills du kan hitta och läsa DOT numret.
2

Hitta de sista fyra siffrorna i DOT numret. I de flesta fall är det separeras från de andra sex till åtta siffror och stämplas i en infälld-kapselformade oval på däcksidan.
3

Läs de fyra sista siffrorna i bestämma veckan av året och det faktiska året däcket tillverkades. Till exempel, ett däck med de fyra sista siffrorna "3609" skulle informera er om att däcket har tillverkats i 36: e veckan av år 2009. Ett däck visar datum koden "1210" skulle informera er däcken tillverkades i 12: e veckan av 2010.
4

Inspektera varje däck (flytta bilen om det behövs eller tillämpligt) för att utbilda dig själv på åldern av de andra däcken på fordonet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101268.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.