Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Vilka däckdimensioner är utbytbara?

Däck som säljs i USA måste uppfylla vissa krav. De måste uppfylla storleksstandarder för pärla form, diameter och bredd. Den amerikanska Tire and Rim Association och European Tire and Rim tekniska organisationen håller också på andra parametrar av däcken. Dessa normer, som fastställts av dessa organisationer, vanligen utbytbara. Det finns fortfarande flera däckstorleksbeskrivningar system som är i bruk idag. Det system som din bil använder kan bero på när bilen gjordes. Eftersom bil prestanda ökat och fordonen blivit mer komplex med åren, har dimension system förändrats också. Det finns vissa däckdimensioner som uttrycks med enbart siffror och andra med bokstäver och siffror. Numeriska och alfanumeriska system

numeriska däck dimensionering systemet är det äldsta i USA. Det används för personbilsdäck. När detta system användes, var däck bildformat antingen 82 eller 92. Bildformatet är förhållandet mellan däckets heighth och bredd. Höjden mäts från insidan av däcket till utsidan väggen när däcket är helt uppblåst. Bredden mäts också när däcket helt uppblåst från en stonewall över till den andra sidan. Till exempel har ett däck som hade den numeriska däckstorlek på 7,00-14 ett avsnitt bredd av 7 inches, en fälgdiameter av 14 inches, och ett bildförhållande på 92.

Med det alfanumeriska systemet, vilket var grundades 1968, är däckets storlek baseras också på däckets lastbärande kapacitet i förhållande till sin totala storlek. Däckets kapacitet och storlek anges med bokstäver från A till N. Ett däck märkt med A skulle betyda det minsta däckets med lägst kapacitet. Ett däck märkt med N skulle vara den största däck med högsta kapacitet. BR78-13 skulle vara ett exempel på en däckstorlek i det alfanumeriska systemet, 78 är bildformatet och 13 är hjulets storlek i inches
Dagens Däckstorlek Systems
<. p> däckstorlek system idag bero på många saker. Antalet och bokstäver anger när en bil tillverkades och om det tillverkats inom landet eller importerats. Däcket dimensionering Systemet ger också information om däckets dimensioner. De tre viktigaste måtten för att få en korrekt passform för bilens däck är höjd, bredd och bärighet. P-Metric däckstorlek systemet är den amerikanska versionen av den europeiska metriska dimensionering, som startades 1976. P-metriska storlekar börjar alltid med P, som står för passagerare. Annars P-metriska och Metric är desamma.

Ett exempel på en P-Metrisk däckstorlek skulle vara P215/65R15 89H. P står för passagerare, naturligtvis. Siffran 215 är för däckets bredd i millimeter. Numret 65 är bildformatet för det här däcket. R står för radial, i motsats till diagonala eller bältade däck. De 15 står för inches, inte millimeter, och det är att mäta fälgens diameter. Slutligen 89H är tjänstebeskrivningen. De 89 står för bärförmåga, och H är den högsta hastighet som däcket har fått betyget.
Utbytbara storlekar
p Om du har en äldre bil som har däck som är skrivna i numeriska storlekar, då du kommer att behöva konvertera dem till P-metriska dimensioner för att hitta däck till din bil. Tidiga bilar hade smala däck och smala hjul. Dagens däck, med P-Metric storlekar är brukar talade om som en serie, enligt deras aspektkvoter. Till exempel är en bil som har ett däck med ett bildförhållande på 80 känd som en 80-serien. Om du har en tidig-made bil med en numerisk storlek däck, då du kommer ha ett däck som är dagens 75 - eller 80-serien storlek på däcket. Detta är verkligen viktigt om fordonet fortfarande har de ursprungliga hjulen.
P Om du har ett fordon med en alfanumerisk storlek, för att sedan hitta utbytbara storlekar i dagens system, måste du identifiera din däckets bildförhållande. Om du har en 78-serie alfanumeriska däck, bör den ersättas med dagens 80 eller 75-seriens däck. Återigen, är du ute efter den mer smala däck som i exemplen ovan. Om din alfanumeriska storlek däck är en 50, 60 eller 70-series däck, då du kommer att behöva hitta en P-Metric däckstorlek som har en likvärdig bildförhållande. Du kan göra detta med en omvandling diagram eller genom att läsa P-Metric däckdimension. Kom ihåg, är bildformatet på 2-siffrigt nummer efter snedstreck på P-Metric däckdimension. I exemplet i avsnitt 2, P215/65R15 89H, skulle bildförhållandet vara 65, och det skulle passa med en alfanumerisk storlek däck som hade ett bildförhållande på 60-serien.
Radialdäck

Blanda aldrig radialdäck med någon annan konstruktion på en bil. Radialdäck endast kunde användas om hjulen ersätts på din äldre bil och suspensionen justerades. Du bör också aldrig blanda radial och partiskhet däck på samma fordon samtidigt. Radialdäck är inte utbytbara med partiskhet däck! Addera Däck Konvertering Diagram
p Om du har en äldre bil, kommer det att vara viktigt för dig att veta om dina däck och vad storlekar är utbytbara. Du kan fråga på ditt återförsäljaravtal. De flesta handlare har ett diagram däck konvertering som hjälper dig att välja rätt däck. Du kanske också kunna hitta några sjökort däck konvertering på Internet, dock kan din återförsäljares bli mer tillförlitlig. Du kan också räkna ut om omvandlingen diagrammet leder dig i rätt riktning för att hitta utbytbara däckstorlekar. Det är viktigt att förstå vad alla dessa bokstäver och siffror betyder på sidan av dina däck för att kunna hitta rätt däck till din bil.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/100935.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.