Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

DIY: Paint fälg

Bil fälgar tar mycket straff när den utsätts för väder och vind. Förutom vatten, lera och smuts, fälgar har bilen också utstå bromsdamm, vägsalt, tjära och cement, som kan hamna på både inre och yttre kanten ytor. Navkapslar kan skymma den mängd främmande material på fälgar, gömmer månader eller år av uppbyggnad. Lyckligtvis kan fordonsägare utföra en professionell lack på sina fälgar genom att följa några steg och använder några grundläggande produkter och verktyg. Saker du behöver
Skruvmejslar
Däck järn
Ordet jack
Jack står
Paintbrush
Packning skrapa
diskmedel tvättmedel
Bucket
Däck borste
Sandpapper (våt) katalog Rags
Maskeringstejp
maskeringspapper
grundfärg
thinner
epoxifärg
Ägarens reparationshandbok
Momentnyckel
Wax (tillval)
Visa fler instruktioner
1

Ställ växelreglaget av fordonet i parken för en automatisk eller neutral för en manuell växellåda. Dra i nödbromsen. Ta bort navkapslar från fordonet genom att bända bort dem med en skruvmejsel eller använda en skruvmejsel för att avlägsna eventuella låsskruvar. Använd en fyrvägs däck järn att lossa alla hjulmuttrar lug, men inte ta bort hjulen. Lyft bilens främre och bakre chassit med en domkraft, och plats två pallbockar under den bakre ramen och två under den främre.
2

Avlägsna muttrarna från alla hjulen med däck järn . Placera hjulen möter upp på en hård, plan yta. Använd en pensel för att applicera ett skikt av lack tunnare på utsidan ytan hos fälgen, applicera ett skikt på insidan av fälgen, om du önskar att måla båda sidorna. Ta någon väg tjära eller cement från varje fälg med en packning skrapa. Använd ljus kraft med packningen skrapan.
3

Blanda diskmedel diskmedel och vatten i en hink. Rengör varje fälg med däck borste, skölj sedan fälgarna med vatten. Sand alla områden på fälgarna, fram och tillbaka, med 200-slippapper. Sand de krökta profiler och ekrar för hand. Sand till slutet av kanten utan att repa däckets yta. Sand runt däcket stam på båda sidor. Beroende på målet du vill uppnå, göra en andra slipning pass på fälgar med 400 -. Eller 600-slippapper
4

Skölj fälgar och torr polera dem med trasor, ta bort all fukt . Mask däcket med remsor av maskeringstejp: Placera band runt omkretsen av däcket strax under kanten läppen. Mask båda sidor om att måla både interiör och exteriör. Placera maskeringspapper på däcket, överlappande bandet intill kanten, och tejpa fast den på plats på båda sidor. Täck båda plana ytorna hos däcket. Använd remsor av tejp för att maskera varje kärna ventilskaftet, både fram och bak.
5

Skaka en burk grundfärg tills ordentligt upprörd. Håll burk ca 20 inches från fälgen, och pressa färgen ratten. Gör tillbaka-och-tillbaka svepande rörelser över hela kanten, både främre och bakre sidorna. Måla en andra primer på båda sidor
6

Sand fälgen yta lätt på båda sidor med 800 -. Till 1000-grit sandpapper. Bär inte ner och ta bort grundfärg. Torka av slipdammet bort med en trasa. Skaka en burk epoxifärg. Applicera ett tunt lager över kanten yta --- precis tillräckligt för att täcka primern. Vänta tills en sida torkar, enligt anvisning, och bläddra fälgen att tillämpa ett första skikt. Applicera upp till tre lager av epoxifärg till båda sidor av varje fälg. Låt färgen torka och härda.
7

Ta bort all maskeringstejp och papper från fälgarna. Placera varje hjul tillbaka på naven. Dra åt hjulmuttrarna med däck järn precis tillräckligt för att hålla fälgarna ordentligt till naven. Höj fordonet med domkraft, och ta bort domkraften. Slutför dra åt muttrarna med momentnyckel enligt din reparationshandbok specifikationer. Applicera en tung pasta eller kräm vax på fälgarna efter väntar en vecka eller två.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/102014.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.