Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Är Däck Naturligt vit ?

Råvaror för däcktillverkning förvärvas genom att trycka latex från träden . Tillverkarna koagulerar då latexen saven med en lösning av syra , vilket gör en vit kaka av färskt gummi. Den råa , koagulerade gummi är det primära materialet för däck beslutsfattande . Vulkanisering

I 1839 upptäckte Charles Goodyear processen för vulkanisering . Det härdar och stärker gummit genom att applicera värme och svavel till råvaran . Selen och tellur , icke - metalliska grundämnen som är kemiskt liknar svavel , används ofta i stället för svavel .
Pre - världskriget

Däck tillverkade av naturliga vit gummi visade sig ha dålig dragkraft och uthållighet . Kolsvart , läggs till gummi som används för trappsteg , förstärker och förbättrar däckets prestanda . Vit - wall däck är resultatet .
Post världskriget

Dagens däck är tillverkade av olja , kiseldioxid , hartser , syntetiskt gummi , nylon och andra material men naturgummi , svavel och kolsvart spelar fortfarande en roll i deras utveckling . Addera Recycling

mängd olika material som används vid tillverkning av däck och deras inverkan på miljön är av stor oro . Bryta ner ett däck för återvinning är en enorm utmaning , eftersom de är byggda för att hålla . En framgångsrik återvinning ansökan är strimlad gummi kompostmaterial .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101852.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.