Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Däckstorlek Load Specifikationer

Du kan hitta en däckets lastkapacitet genom att titta på själva däcket. Nordamerikanska standardvärden är tryckta på däcksidan nära kanten. Det kommer att vara i en serie tal, såsom P195/60R15 87s där den första siffran representerar däckets bredd, andra är sidoväggens höjd, är tredjedel av diametern hos hjulet och den sista siffran är lastkapacitet den bokstav som följer är hastigheten betyg. Kod

däckets belastning begränsning ges ett kodnummer som är universellt över nordamerikanska däcktillverkare. Denna kod är ett tal mellan 71 och 110 och innebär en specifik vikt i pounds och kg. Därför, om däcket har en rating på 96 har en lastkapacitet på 1,565 pounds eller 710 kg. Ju högre belastningen rating desto högre vikt kapacitet på däcket.
Fordon Till Salu

Koderna skrivs ut på sidan av dina däck till personbilar och lätta lastbilar. Detta kan garantera att du installerar rätt däck när du byter dem. Du kommer vanligtvis vill hitta ett däck med en lika stor belastning för de ursprungliga däcken så att det har samma belastning värde. Om du väljer en belastning värde med en mindre last indikering som du kommer att ha lägre lastkapacitet än de ursprungliga däcken "last.
Mätning

brev som vanligtvis börjar sträng av siffror som anger storlek och belastningen på däcket säger också en hel del om fordonets last. P195/60R15 87s är ett exempel på en sifferserie du skulle hitta på din bil. P i början betyder att däcket är ett P-metrisk storlek och används vanligtvis på personbilar med en lastkapacitet på kvartal-till halv-tons kapacitet. Det finns sex andra utmärkelser också, står ST för "special trailer" tjänsten och ska aldrig användas på personbilar. Slutar i ett "C" representerar ett nyttofordon mätt i euro-metrisk storlek, och börjar med ett "T" betecknar en tillfällig reserv. Början serien med "LT" representerar Lätt lastbil-metriska och används för lastkapacitet mellan trekvarts och en-tons kapacitet, men slutar på "LT" representerar ett däck som kan bära mycket tunga laster med en bredare bas däck och anses över storlek.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101600.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.