Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Fördelar Ändra Däckstorlek

En av de vanligaste uppgraderingar förarna utföra på sina bilar är installation av eftermarknaden hjul och däck. I de allra flesta fall, chaufförer lägga större däck till sina fordon. Medan ofta ses som enbart en fråga om stil, det finns faktiskt en betydande inverkan på fordonets prestanda och effektivitet, bortsett från utseendet, när däckstorlek ändras. Veta fördelarna med att övergå däckstorlek hjälper dig att avgöra vilka däck som är bäst för din bil. Markfrigång

En av de största orsakerna förarna lägga större däck, speciellt på off-road förmåga sport-utility fordon, är att få mer markfrigång. Enkelt uttryckt, större däck gör bilen längre. Detta innebär att det kommer att vara mindre benägna att fordonet kommer att bottna, antingen vid körning över ojämn terräng eller på en ojämn vägyta. Fordon med mer markfrigång kan också köra över snö och is lättare. Slutligen sätter ett högre fordon som föraren i en upphöjd position som kan ge en bättre bild av vägen runt dem.
Traction

större däck i allmänhet ger överlägsen dragkraft. I fallet med däck med en större diameter, den fotavtryck, eller del av däcket som är i kontakt med vägbanan, är större. Detta är särskilt användbart när man kör i snö eller lera, men den typ av däck och dess slitbanemönster också påverka dragkraft kraftigt. I fallet med bredare däck, skapar den extra bredden också en större kontaktpunkt mellan däcket och vägen. Detta är varför vissa bakhjulsdrivna sportbilar är utrustade med större bakhjul.
Åkkomfort

byta däckdimension inte nödvändigtvis ha någon effekt på åkkomfort, i vissa fall kan göra en stor skillnad. Detta är sant när lågprofildäck (de med en smal sidovägg) ersätts av däck som antingen har en större diameter runt samma storlek hjul, eller med däck som har samma diameter men en mindre hjul öppning. Större sidoväggarna ger mer kudde och absorberar effekten som däcket flexar under körning. Likaså kommer byta till däck med en smalare sidovägg resultera i en mindre mjuk gång. Addera Estetik

Slutligen, för många förare Den främsta fördelen med att ändra däckstorlek är rent dekorativa. Stora, lågprofildäck anses snygga och många biltillverkare använder dem på sportiga modeller eller bilar koncept. Den oljerika eftermarknaden hjul industrin tillåter förare att välja mellan otaliga hjul stilar som kan hjälpa dem att skapa en egen look eller uttrycka en egen stil.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101205.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.