Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Vad är det korrekta sättet att Rotera Radial Däck

Regular däckrotation ger flera fördelar: även däckslitage, ökad däckens livslängd och förbättrad hantering. Enligt Goodyear Tire Engineering, kan radialdäck flyttas till valfri plats på en bil. Däck bör balanseras och roteras varje 5000 till 8.000 miles. Detta kan göras i samband med varje eller varannan oljebyte, för att säkerställa att det blir en vanlig praxis. Dina Däck och Bil

ordentlig rotation mönstret är beroende av två variabler: den typ av fordon och de typer av däck monterade på fordonet. Framhjulsdrift bilar kommer att använda en annan rotation mönster från bakhjulet och fyra hjul modeller drive. De flesta bilar kommer att ha fyra eller fem däck av samma storlek och slitbanemönster. Om reservhjulet är densamma som den i fyra användningsområden däck och monterade på samma typ av hjul, kan en fem däck rotation mönster användas. Om reservhjulet är en annan typ av däck eller monteras på en annan typ av fälg, använd en fyra mönster rattutslag.

Vissa bilar kommer att ha prestanda däck som är enkelriktad, eller bör endast monteras på bilen att rotera i en riktning. En annan möjlighet, återigen oftast på högpresterande bilar är olika stora däck på fram-och baksida axlar. Dessa specialfall diktera modifierade mönster däckrotation.
Standard Rotation Mönster

däcket och fälgen Association, ett däck industrihandelgrupp, ger följande information om radialdäck rotation mönster:

På främre fordon fyrhjulsdrift, är rotationen mönstret kallas framåt kors. De bakre däck korsas, eller flyttas till den motsatta sidan av fordonet, på framaxeln. De främre däck flyttas direkt tillbaka till bakaxeln, på samma sida. Om en fem däck rotation används, flyttar passagerarsidan framdäcket tillbaka till reservdelar ställning, och de reservdelar glider ut till höger bakre läge.

På bakhjulsdrift och fyra hjul fordon kör, använd en bakre korsmönster. De främre däck flytta till den bakre och korsa över till den motsatta sidan. Bakdäcken gå rakt fram för att montera på framaxeln, på samma sida. De fem däck option har föraren däcksidan front passerar ner till reservhjulet position och reservdelar går ut till bakaxeln på passagerarsidan.
Särskilda situationer

Bilar med enkelriktade däck måste hålla däcken på samma sida av fordonet när de roteras. Detta innebär att rotationen är en rak swap från framsidan till baksidan och tillbaka till fronten, hålla däcken på samma sida av bilen.

Bilar med olika stora däck mellan fram-och bakaxeln måste hålla en lämplig storlek gummi på den korrekta axeln. Rotationen Mönstret är en enkel sida till sida, höger till vänster och vänster till höger på samma axel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101226.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.