Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Det mest däck för en personbil på en grusväg

Körning på grusvägar kan vara farliga och tuffa på däck, men det finns flera olika typer av däck som hanterar de påfrestningar och faror grusväg kör bättre än andra. All-Season Radial Däck

Dessa är de enklaste däcken att hitta för grusvägar och billigaste. Som namnet antyder, är all-season radials gjorda för ett brett spektrum av körning, t.ex. regn, snö och is och är tuffare än vanliga däck. All-season däck har en djupare slitbanan och ger din bil ett bättre grepp på grus ytor som tenderar att vara mycket ojämn och hård. De ska också skydda mot punkteringar och platta däck, ett vanligt problem för folk som kör ofta på grusvägar. De är prisvärda och lätta att hitta i butiker och centra däck.
10-ply däck reservdelar däck

med en 10-lagers rating anses tunga däck som klarar stränga villkor (betyg gå så högt som 18-skikt för militära fordon). Namnet antyder att däcken har 10 lager, som brukade vara fallet år sedan, men nu värderingen bygger på motsvarar att ha 10 lager (de flesta av dagens 10-ply däck har två eller tre lager). De tjockare däck ger en bil med mer stabilitet, bättre skydd mot explosioner och håller längre än vanliga däck, något att tänka på eftersom körning på grus slits däcken ut snabbare än asfalterad väg körning.
Håll Tire Pressure Low

hålla däcktrycket lite under den rekommenderade standarden är en bra idé oavsett om du väljer all-season radials eller tunga däck. Sänka trycket mjukar däcken och hjälper dem gripa grus lite bättre (over-pumpning av däck kommer att göra grus känns som is). Den enda nackdelen är att mjukare däcken tenderar att ha en negativ effekt på bilens gas körsträcka.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101048.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.