Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur får man en vägvisare Wheel Av

Aluminum legering fälgar är standard utrustning på Chevy vägvisare. Naven i fälgarna passar över naven stål hjulet och kan bygga upp oxidation efter gång. Denna oxidation är anledningen aluminium korroderar istället för rostangrepp på det sätt som stålfälgar göra. Samtidigt få en punktering är aldrig en trevlig upplevelse, ta bort däcket (oavsett anledning) kan bli en mardröm för föraren /ägaren när muttrarna har tagits bort om du inte har rätt verktyg med dig när du försöker få en föregångare hjulet. Saker du behöver
Stoppkloss
Penetrerande smörjmedelsspray
rörtång
Jack
Jack stativ (rekommenderas) katalog 3-fot lång bit av 2-by-4 wood
5-pound slägga
Smärgelduk
Hög temperatur antikärvningsmedel
Visa fler instruktioner
1

Placera ett hjul chock på den yttre slitbanan ansiktet av en däcket på motsatt axel på fordonet. Dra åt parkeringsbromsen endast om en främre däck tas bort. Se till att bilen är i "parken".
2

Ta bort de sex klack-nut caps på däcket tas bort på TrailBlazer med rörtång och skruva dem motsols.
Sida 3

Spray passytan av yttre aluminiumfälg hela vägen till navet cirkel med en riklig mängd penetrerande smörjmedel.
4

Lossa muttrarna med rörtång, vrida dem moturs ett halvt varv.
5

Lyft kvartalet panel TrailBlazer av ramen, med domkraft. Om en pallbock är tillgänglig, höja SUV upp tillräckligt högt för att placera stödbenet under ramen och sedan sänka domkraften att stödja TrailBlazer på stödbenet.
6

Ta bort muttrarna och Försök att ta bort hjulet. Om hjulet oxideras till navet, placera en lug nut på en tapp tapp löst och gå vidare till steg 7 till 10.
7

Placera en 3-fots längd på 2-tums-by-4 -tums trä mot den inre gränsen av aluminium fälg och däckvulsten och slå styrelsen med 5-kilos slägga. Vrid ratten ett kvarts varv och upprepa processen tills fälgen lossnar från oxidation.
8

Ta tappmuttem och hjul.
9

Rengör parning ytor på navet och den inre omkretsen av fälgen med smärgelduk (var försiktig så att du inte repar den yttre ytan av fälgen) för att avlägsna eventuella ackumulerade oxidation.
10

tillämpa en beläggning av hög temperatur antikärvmedel det navet i fordonet och den inre omkretsen av fälgen navet innan du byter hjulet. Detta kommer att bidra till att förhindra oxidation uppbyggd och göra det lättare att ta bort hjulet nästa gång.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101578.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.