Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Effekten av temperatur på Tire Pressure

Däcktryck varierar kraftigt med temperaturen eftersom luft tar upp mer volym vid högre temperaturer och mindre volym vid lägre temperaturer. Att vara uppmärksam på temperaturen när du kontrollerar däcktrycket hjälper dig blåsa dina däck på rätt sätt. Rekommenderat tryck

Varje fordon har ett rekommenderat däcktryck noteras i bruksanvisningen och på klistermärket normalt återfinns på förardörren eller dörrkarmen. Denna rekommendation är däckets tryck i psi när det är kallt.
Temperatureffekt

Däcktryck kommer att förändras med en psi för ungefär var 10 grader av temperaturförändringar. Lägre temperaturer leder till lägre däcktryck och högre temperaturer till högre däcktryck.
Tid kör

Förutom att variera med utetemperaturen är däcktrycket påverkas av däcken värms upp med användning. Under de första 20 minuterna du kör din bil, kommer däcktrycket öka med ungefär en psi var femte minut.
Inflationen

Däcken skall pumpas när de är kalla , vanligen på morgonen innan du kör. Om detta inte är möjligt, kontrollera trycket och notera hur många fler psi de behöver. Sedan kontrollera deras tryck innan du fyller dem och öka deras psi med det belopp som anges på morgonen.
Betydelse

Over-pumpade däck är inte så mycket kontakt med vägen och kan orsaka en skakig resa. Under-pumpade däck orsakar onödigt slitage på slitbanor, förlust av styranordningen, ökad friktion och lägre gas körsträcka.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101196.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.