Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur man tar bort hjulvikter

En hjulvikt är en liten metallbit som har formats för att passa just på hjulet, oftast på den yttre kanten av hjulet. Vikten ger balans och stabilitet när hjulet är i rörelse. Mary Jackson, i sin bok "The greaseless Guide till Bilvård förtroende" skriver: "En obalanserad hjul så småningom kan skada hjullagren." Saker du behöver
Skinnhandskar
Skyddsglasögon
Hjulvikten hammare /verktyg
Visa fler instruktioner
1

Sätt på ett par skinnhandskar och skyddsglasögon.
2

Lokalisera hjulvikt (er) på hjulet. Enligt Jose Nieto, ASE certifierad mekaniker, och chef för Tuffy Auto Service Center, Sanford, Florida, kommer vikten att vara på den yttre delen av hjulet, där metallen kanten möter däckets gummi.
Sida 3

Placera vikt för enkel hantering. Du behöver lite hävstång för att ta bort vikt med hjulvikt verktyget. Så beroende på din längd och fysiska förmåga, justera positionen av vikten därför att maximera säker hävstångseffekt. Att byta position, starta fordonet. Engagera överföring och, visserligen långsamt släpper bromspedalen med foten, låta fordonet rulla. Stopp efter att ha flyttat omkring 6 inches. Placera fordonet i parken och ompröva vikten position. Justera vid behov.
4

Fäst hjulvikt hammarens "klo" till den tjockaste delen av vikten och bända bort det. Hammaren är "klo" är den något krökta partiet av verktyget, mittemot poly-huvudet. Bänd bort vikt.
P Om du använder ett verktyg hjulvikt, som också har en bakmonterad klo, bifoga klo i en "sax rörelse", som de fungerar som en tång. Fäst klo till vikten, pressa och bända bort det.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101686.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.