Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur man läser efter tillverkningsdatum Tire Koder

För att bestämma när ett däck producerades, kan du titta på däcket identifikationsnummer, vilket är en kod som även visar när däcket tillverkades och dess storlek. Formatet av däcket identifieringsnummer ändrats år 2000. Om de sista fyra symboler av däcket identifieringsnummer är siffror, var däcket som framställts i eller efter år 2000. Om bara de tre sista symbolerna av däcket identifieringsnummer är siffror, var däcket producerats före år 2000. Instruktioner
Däck tillverkade efter 2000
1

Skriv ner de fyra sista siffrorna i däckets identifikationsnummer finns på däcksidan.
2

Lägg siffrorna "20" , innan de två sista siffrorna. Detta är året att däcket tillverkades. Till exempel, om de fyra siffrorna från steg 1 är "2308," var däcket tillverkats 2008.
3

Använd de två första siffrorna från steg 1 för att bestämma vecka det år då däcket tillverkats. För att göra detta, helt enkelt använda en online-kalender för år du beräknas i steg 2 och räkna ut hur många veckor som anges av de två siffrorna. Till exempel, om de fyra siffrorna är "2308," räkna bort de veckor tills du kommer till den 23: e veckan av 2008.
Däck som tillverkats före 2000
4

Skriv ner de tre sista siffrorna i däckets identifikationsnummer.
5

Lägg siffrorna "199" innan den sista siffran. Detta är året att däcket tillverkades. Till exempel, om de tre siffrorna från steg 1 är "238", var däcket tillverkades 1998.
6

Använd de två första siffrorna från steg 1 för att fastställa veckan på året i då däcket tillverkats. För att göra detta använder en online-kalender för år du beräknas i steg 2 och räkna ut hur många veckor som anges av de två siffrorna. Till exempel, om de tre siffrorna är "238," räkna bort de veckor tills du kommer till den tjugotredje veckan av 1998. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101452.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.