Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur berätta om Däck ändå ha tillräckligt mönsterdjup

mönsterdjup beskriver höjden på fordonets däck mönsterdjup och är en indikator på däckslitage. Att vara medveten om mönsterdjupet på dina däck hjälper dig avgöra när du behöver byta dem. Bilister bör kontrollera mönsterdjupet på sina däck en gång varannan månad och i början av varje ny säsong. Mönsterdjup är lätt att mäta och kan åstadkommas med ett öre och en fjärdedel. Saker du behöver
Penny
Quarter
Visa fler instruktioner
1

Parkera fordonet på en plan yta med hjulen pekar rakt fram.

2

Vänd ett öre upp och ner, så att du tittar på Lincolns huvud pekar mot marken.
3

Placera öre i dungar av en däckets slitbana, nära utsidan av hjulet. Toppen av Lincolns huvud skall vara vänd däcket. Om slitbanan inte vidrör toppen av Lincolns huvud, har du mindre än 1/16-inch mönsterdjup kvar. Däck med mindre än 1/16-inch av slitbanan är farligt slitna. Om slitbanan bara nuddar Lincolns huvud, har du 1/16-inch av vänster slitbanan och bör byta dina däck snart. Allt över 1/16-inch anses säkert att köra på under normala förhållanden.
4

Upprepa testet mönsterdjup i mitten och inre delen av däcket. Om någon punkt är lägre än 2/32 tum, är mönsterdjupet farligt låg.
5

Upprepa samma test på varje däck med en fjärdedel om du kommer att köra i regniga eller snöiga förhållanden. För säkerheten i regn eller snö, ska mönsterdjupet åtminstone röra Washington huvud. Om slitbanan vidrör Washington huvud, är det åtminstone 2/16-inch djupt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101805.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.