Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Orsak Bil Slides När Körning

När du kör, kan du sällan finna dig i idealiska förhållanden. Däck blir risk för skada så fort du lämnar däckverkstad, och ogynnsamt väder kan påverka körförhållandena året runt. Flera faktorer relaterade till väglag och däck kan orsaka din bil att glida. Dessa bilder kan vara en stor olycka som orsakar händelse, eller en liten händelse med någon verklig effekt, beroende på svårighetsgraden av dragkraften. Oljefyndigheter

När det regnar, inlåning olja på ytan av vägen, i kombination med gummi damm, stiga till toppen av regnvatten på vägen, skapa en film. Denna tunna skikt kan hålla dina däck från god kontakt med vägens yta. För att undvika en allvarlig bild, bromsa i vått väder och titta för regnbåge fläckar av olja på vägbanan. Dessa fläckar är särskilt framträdande vid korsningar där ett stort antal fordon stannar. Du bör också stänga av farthållaren.
Vatten

Vatten på vägen kan orsaka en viss typ av bild som kallas vattenplaning. Vattenplaning uppstår när bilens däck glider ovanpå vatten på vägen och faktiskt förlorar kontakten med vägens yta helt. Ju djupare vattnet samlas i vägen, desto större är risken för glidning. För att undvika vattenplaning, försök att hålla sig borta från djupa spår i vägbanan, undvika att köra genom översvämningar eller djupa pooler på vägen, sakta ner och undvika bromsning.
Snow

Snö kan skifta under bildäck, vilket får dem att glida. Det finns inget du kan göra åt snö rörelse men det finns sätt att du kan förhindra att bli ett offer för snöig vägförhållanden. Inse gränsen för fyrhjulsdrift, det kan vara bra att lägga dragkraft, men är inte ett substitut för lämpliga däck och försiktig körning. Innan vintern börjar, ha lämpliga däck klassade för snö sätta på din bil. Dessa däck har en speciell unge i slitbanan som kan både skära genom snön och erbjuda ytterligare kontakt med ytan av vägen för förbättrad dragkraft. Addera Ice

Ice skapar en glansig glasliknande yta på vägbanan. Om dina däck inte kan skära igenom isen, har du ingen kontakt med trottoaren, vilket allvarligt försämrar bilens förmåga att upprätthålla dragkraft. Sliding på broar och överfarter är vanligt i isiga förhållanden. För att förhindra en bild när det är is på vägarna, sänka hastigheten och undvika bromsning och passerar.
Tire Frågor

Ett antal däck problem kan orsaka eller bidra till en bild. Ett däck som är skallig eller har för litet mönsterdjup kan bidra till en bild. Även däck som är över-eller under-uppblåsta kan lägga till en förlust av dragkraft och stabilitet. Om en bil inte har fyra matchande däck är det betydligt mer sannolikt att glida. Övervaka däckens skick så att du reser tryggt. Ni däcken ska förbättra dina körförhållanden, inte göra dem värre.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101311.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.