Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur man tar bort hjulen på en 2002 Corvette

C5 Chevrolet Corvette var den första bilen byggd med hydroformade rambalkar. Hydroformning är en metod för att forma metall till komplexa former som är både lätta och styva. Förfarandet sprutar in vatten, olja och en korrosionsinhibitor i en högtrycks mögel längs med metallen lager och formar den till den önskade formen. De hydroformade skenor orsaka problem när det gäller att palla upp bilen eftersom skenorna har inga specifika stöttningspunkter. Stöttning puckar finns en tillgänglig eftermarknaden tillbehör, men du kan höja bilen utan dem att följa dessa steg. Saker du behöver
hydraulisk domkraft
4 pallbockar
rörtång
4 träklossar 2 inches tjock, 12 inches bred och 16 inches lång
2 block trä 2 inches tjock, 6 inches bred och 25 inches lång
Visa fler instruktioner
1

Parkera bilen på ett plant underlag.
2

Placera 12-tums -wide träblock ca 5 inches framför varje däck. Addera 3

köra bilen på blocken och dra åt handbromsen. Detta kommer att ge dig den nödvändiga godkännande att få jack under näsan av bilen. Om bilen har en manuell växellåda, lägg i en växel.
4

Lokalisera den främre delen fjädring kors. Den återfinns ansluten till de nedre länkarmarna fastskruvade vid sidoskenorna av ramstrukturen. Lägg märke till den tvärgående delen har två förstärkningslister kör ner det.
5

Center en bit av de 6-tums breda block på jack pad. Skjut domkraften under näsan av bilen, förbi luften dammen och placera den direkt under förstärkningsribborna. Den jack ytan måste sträcka revbenen för att undvika skador på tvärbalken.
6

Lyft fronten med domkraft och placera pallbockar under varje ände av trä för säkerheten.
7

Flytta jacket till bakre delen av bilen och centrera den andra 6-tums bred blocket över jack pad. under den bakre av bilen
8

Titta och lokalisera den bakre tvärbalken medlemmar. De är belägna på vardera sidan av den bakre fjädern. Placera domkraften under bakre mest järnväg som har två förstärkande flikar. Kontrollera träbiten inte vidrör glasfiber bakre fjädern.
9

Lyft den bakre delen av bilen och placera pallbockar under varje sida av trä blocket för säkerheten.
10

bort hjulen med en rörtång.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101633.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.