Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur man bibehåller Nitrogen i däck

Däck är oftast uppblåsta med luft består av cirka 78 procent kväve, 21 procent syre och 1 procent diverse gaser. Denna standard luften är lätt tillgänglig på de flesta bensinstationer och alla fordons-reparationer anläggningar, så fyller ett däck är lätt att göra när det behövs. Däremot expanderar standard luft och kontrakt vid uppvärmning och kylning, byta däck påtryckningar. Den har också sakta läcker ut i ett däck. En lösning på dessa problem är pumpning av däck med rent kväve, som är mindre benägna för temperatursvängningar och är gjord av större molekyler, vilket minskar mängden av luft som läcker från ett däck. Saker du behöver
ringtryckmätaren
Nitrogen kompressor
Air kompressor
Visa fler instruktioner
Fyll och underhålla Däck
ett kompressorer

kväve maskiner som snabbt rensa däck av standard luft och blåsa dem med rent kväve. Eftersom kompressorerna är kostsamma (tusentals dollar), konsumenter brukar inte köpa dem. Hitta en däckhandlare, bilhandlare eller verkstad som erbjuder tjänster kväve inflation.
2

boka en tid med återförsäljaren för kväve inflationen. Många erbjuder denna tjänst till kunder som ett mervärde bonus, medan vissa kan ta ut allt från $ 5 till $ 10 per däck.
3 Kontrollera däckens lufttryck per månad med en mätare däcktryck.

Även om kväve upprätthåller däcktryck bättre än vanlig luft, bör du ändå kontrollera dina däck 'inflationstrycket per månad med en mätare däcktryck. Skruva ventilhatten och rikta in den ände av lastprofilen på spetsen av ventilskaftet. Rätt däcktryck för bilen kan hittas på ett plakat i förardörren eller i bruksanvisningen. Om ett däck behöver ytterligare luft
4

, kan du besöka antingen en återförsäljare eller verkstad till få mer, eller så kan du fylla den själv med vanlig luft. Blandning rent kväve med vanlig luft kommer inte att orsaka någon skada.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101412.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.