Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur man tar bort ett lastbilsdäck

Oavsett om du behöver ändra en punktering eller bara rotera dina däck, det första steget är alltid att ta bort däcket. När du tar bort däcket, bör du alltid uppmärksamma tillståndet för trappstegen. Att köra en lastbil på slitna däck är inte det säkraste man kan göra. Lär dig hur du tar bort ditt däck och vara så mycket närmare till att köra en säker bil. Saker du behöver
Jack
brytjärnet Fyrvägs skiftnyckel
Visa fler instruktioner
1

Lokalisera uttaget, vilket är vanligt i ett fack bakom sätena i en lastbil. Placera domkraften under sidan av lastbilen och börja lyfta lastbilen.
2

Lyft lastbilen till en höjd som gör att du bekvämt få framför däcket du tar bort. Lås uttaget innan du går vidare.
3

Ta den lilla spett, lägg det bakom navkapsel och utöva påtryckningar. Detta bör göra navkapsel pop rätt off. Ställ navkapsel åt sidan, men i nära räckhåll.
4

Ta fyrvägs skiftnyckel och lägg dem på en av muttrarna. Vrid nyckeln i en moturs rörelse. Muttrarna är oftast på väldigt tight, så du kanske måste hitta en position som gör att du kan använda så mycket press som möjligt.
5

Lossa tappmuttem och ta bort den. Placera den i navkapseln så det inte gå vilse i garaget eller i gräset. Fortsätt att ta bort muttrarna tills de är alla borta. Vid denna punkt, kan du ta bort din lastbilsdäck.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/100828.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.